NAKON MODRIĆA DEBAKL DOŽIVIO I RAKITIĆ: / Barcelona u dramatičnoj završnici ispala iz kupa

Image
Foto: Profimedia

Nakon što je ranije u četvrtak Real Madrid rezultatom 4:3 ispao od Real Sociedada iz Kupa kralja, jednak je scenarij doživjela i Barcelona

6.2.2020.
23:02
Profimedia
VOYO logo

Ivan Rakitić i društvo u posljednjoj su minuti utakmice na San Memesu protiv Athletic Bilbaa izgubili 1:0 te tako u četvrtfinalu završili svoj nastup u Kupu kralja. Junak domaćeg satava je Inaki Williams koji je zabio u 93. minuti za 1:0.

Nismo gledali baš predivnu utakmicu. Scenarij je to već viđen u kojem je Barcelona držala loptu većinu vremena, ali stvorila nedovoljan broj pravih šansi da bi zabila. Fati je bio opasan na početku utakmice, ali njegove dvije šanse nisu urodile plodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatresao je mrežu Athleticov junak Williams u 10. minuti, ali mu je pogodak poništen. Vratar Bilbaa Unai Simon odlično je reagirao u drugom dijelu kad je najprije obranio pokušaj iz blizine Griezmanna, a zatim pred sam kraj utakmice i pokušaj Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već smo se spremali za produžetke kad je Ibai Gomez ubacio s desne strane na Williamsa, a ovaj glavom poslao loptu u mrežu za delirij na prepunom San Memesu na kojem je, usput rečeno, bio prisutan rekordan broj gledatelja (gotovo 50 tisuća). Williamsov pogodak pogledajte OVDJE.

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 69. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to susret dva najtrofejnija kluba u Kupu kralja, Barcelona je ovo natjecanje osvajala rekordnih 30 puta, dok je Athletic 23 puta slavio, no posljednji put još 1984. godine. U 21. stoljeću Athletic je tri puta stizao do finala, 2009., 2012. i 2015., ali je svaki put gubio upravo od Barcelone.

Image
GARETH BALE OSTAVIO SVOJU MOMČAD KAD JE BILO NAJTEŽE: /

Opet je razbjesnio navijače

Image
GARETH BALE OSTAVIO SVOJU MOMČAD KAD JE BILO NAJTEŽE: /

Opet je razbjesnio navijače

Sociedadov 'poker' Realu

Ranije u četvrtak još je jedan baskijski klub izborio polufinale izbacivši drugog velikana, Real Sociedad iz San Sebastiana je sa 4:3 kao gost svladao Real Madrid. Gosti su u prvom poluvremenu poveli preko Oedegaarda (22), da bi početkom nastavka Isak (54', 56') s dva gola u kratkom razdoblju povisio na 3:0 i činilo se kako je pitanje pobjednika odlučeno. Ipak, Marcelo (59') je vrlo brzo smanjio na 3-1, samo da bi Mikel Merino (69') vratio prednost Sociedada na tri razlike. U samoj završnici Madrižani su pogocima Rodryga (81') i Nacha (90+3') zaprijetili, ali nisu imali vremena za potpuni preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić odigrao je drugo poluvrijeme za madridski sastav.

Real Sociedad dosada je dva puta osvajao Kup, prvi put davne 1909. godine, a drugi 1987., dok je posljednji put u finalu nastupio 1988.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još u utorak u polufinale se plasirala Granada 2-1 pobjedom protiv lanjskog pobjednika Valencije, a u srijedu je među posljednja četiri sastava ušao i drugoligaš Mirandes 4-2 uspjehom protiv Villarreala. Niti jedan od ta dva sastava dosada nije osvajao Kup.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo