NAJVEĆA IKONA REDSA OTKRILA TAJNU SENZACIONALNOG USPJEHA: / 'Ako toga nemate nikada ništa nećete osvojiti, a Liverpool to sad ima'

Image
Foto: BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Posljednji naslov Liverpool je osvojio u sezoni 1989.-90.

26.6.2020.
9:52
BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia
VOYO logo

Unatoč apelima da se suzdrže od proslave u velikim skupinama zbog epidemije koronavirusa, tisuće navijača Liverpoola okupilo se noćas ispred stadiona Anfield da bi proslavili naslov prvaka Engleske koji su čekali 30 godina. Mnogi su došli s maskama na licu, glasno se pjevalo, a nebo je pocrvenilo od brojnih baklji.

Image
SRBI NAPALI ENGLEZE ZBOG LIVERPOOLA: /

'Skandalozno! Novaka ste razvlačili i pljuvali, a njih veličate'

Image
SRBI NAPALI ENGLEZE ZBOG LIVERPOOLA: /

'Skandalozno! Novaka ste razvlačili i pljuvali, a njih veličate'

Blizu je bila i policija, ali nije pokušavala rastjerati okupljene navijače. Čak je i zamjenik zapovjednika Merseyside policije pohvalio je ponašanje većine navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan ranije, u srijedu, Liverpool je na Anfieldu u 31. kolu Premier lige pobijedio Crystal Palace s 4-0. To je značilo da im trebaju još dva boda da bi osigurali naslov prvaka Engleske, ili da u četvrtak Manchester City kiksa u gostima kod Chelsea.

Chelsea je svladao Manchester City sa 2-1 i Liverpool je sedam kola prije kraja osigurao svoj 19. naslov engleskog prvaka, a prvi nakon 30 godina čekanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emotivni Klopp

Emocije su preplavile trenera Liverpoola JurgenaKloppa: "Ovo je nevjerojatno, teško je naći prave riječi da bi se opisalo kako se osjećam. Nikad nisam mislio da ću se ovako osjećati, ovo je više negoli što sam mogao zamisliti ili sanjati. Biti prvak s Liverpoolom je nešto nevjerojatno, ogroman uspjeh mojih igrača, a za mene veliki užitak što ih mogu trenirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Liverpoolu je čestitao i PepGuardiola, trener Manchester Cityja, njihova najvećeg rivala u zadnje dvije sezone. "Prošle sezone su ostali trunku kratki, a ove su otišli do kraja. Liverpool je odigrao fantastičnu sezonu i zasluženo su prvaci. Mi moramo izvući pouke kako bi sljedeće sezone bili bolji", kazao je Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji naslov Liverpool je osvojio u sezoni 1989.-90. pod trenerskom palicom svoje igračke legende KennyjaDalglisha.

"Klopp je odradio fantastičan posao, u ekipi vlada pravi momčadski duh, svatko igra za svakoga, svi daju sto posto. Ako nemate pravu atmosferu u svlačionici nikad nećete ništa osvojiti, a Liverpool to sada ima", istaknuo je 69-godišnji Dalglish.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinski vlasnik Liverpoola John W. Henry istaknuo da je ovo bila sezona koja će se dugo pamtiti i dodao: "Liverpool je ovu lijepu igru učinio još ljepšom".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo