NAJČITANIJI ŠVEDSKI LIST OBJAVIO ZABRINJAVAJUĆU PRIČU O VATRENOM: / 'Utakmica s Hrvatskom u opasnosti zbog Vide'

Image
Foto: Profimedia

Švedski tabloid i najčitaniji tamošnji dnevni list, Aftonbladet prvi je izašao s vijesti o Domagoju Vidi i koronavirusu

12.11.2020.
9:11
Profimedia
VOYO logo

Branič hrvatske nogometne reprezentacije Domagoj Vida, koji je u susretu protiv Turske igrao prvo poluvrijeme, pozitivan je na koronavirus, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije je neposredno iza ponoći po lokalnom vremenu u Istanbulu dobila rezultate testiranja na virus SARS-CoV-2 među kojima je bio i jedan pozitivan nalaz među igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su u ponedjeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi igrači i članovi stožera bili negativni, u srijedu ujutro obavljeno je redovno testiranje za utakmicu sa Švedskom. Službene rezultate testiranja HNS je dobio iza ponoći po lokalnom vremenu te su pokazali da je reprezentativac Domagoj Vida pozitivan na novi koronavirus.

Svi ostali reprezentativci i članovi stožera, koji su bili negativni na testiranju, po planu će otputovati u Stockholm. Pritom se uzima u obzir da je reprezentacija poštivala sve epidemiološke mjere, sukladno Uefinom Return to Play protokolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Croatia's midfielder Ante Budimir (L) celebrates with teammates after scoring during the friendly football match between Turkey and Croatia at the Vodafone Park in Istanbul on November 11, 2020.,Image: 568484730, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Burne reakcije iz Švedske

Međutim, švedski tabloid i najčitaniji tamošnji dnevni list, Aftonbladet prvi je izašao s vijesti o Domagoju Vidi i koronavirusu, a objavili su kako je sada zbog njega ugrožena utakmica između Hrvatske i Švedske koja se treba igrati u subotu u Friends Areni u Solni.

U članku pod naslovom "Utakmica Švedske je u opasnosti, Hrvat je igrao zaražen", stoji kako je Vida igrao prvo poluvrijeme protiv Turske iako je imao koronu i to samo tri dana prije ogleda sa Švedskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozitivni nalaz njegovog testa došao je na poluvremenu utakmice, kada je zamijenjen. Međutim, do tada je dugo bio u bliskom kontaktu sa suigračima i suparnicima. S jednima i drugima se grlio, jer Vida igra u Turskoj, pa jako dobro poznaje i sinoćnje rivale. Utakmica Švedska - Hrvatska trebala se igrati u subotu u Friends Areni u Solni, ali sada je taj meč u opasnosti", tvrde tako Šveđani, ali za sada nema vijesti o novim slučajevima zaraze kod igrača niti se razmatra ikakva odgoda ili još gore predaja meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo