BJELICA PROTIV BIŠĆANA / Najbolji ulazak u novu sezonu! Za prvu titulu bore se Dinamo i Rijeka: 'Još nas boli onaj poraz...'

Nova sezona počet će na zanimljiv način, dvobojem najvećih suparnika u Hrvatskoj kroz posljednjih nekoliko godina

12.7.2019.
19:56
VOYO logo

Nogometaši Dinama i Rijeke odmjerit će snage sutra na Maksimiru u utakmici Hrvatskog superkupa. Taj susret ujedno označava i početak domaće nogometne sezone za koju su se momčadi pripremale izvan Hrvatske.

U jeku transfera, ni kod jednih ni kod drugih nije bilo previše promjena u sastavu, iako hrvatski prvak neće biti kompletan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počinje lov na prvu titulu ove sezone. Bit će to repriza Superkupa iz 2014. kad je Rijeka na Kantridi slavila s 2:1. U posljednje četiri sezone utakmica se nije igrala jer i jedni i drugi osvajali su dvostruku krunu.

"Svi znamo kako je to prošlo u finalu kupa protiv Rijeke, boli nas još i danas taj poraz. U toj utakmici je Rijeka bila bolja, više je željela taj Kup. Dobro smo se pripremili", kazao je Nenad Bjelica, trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I baš zato na Maksimiru se nadaju prvoj tituli ove sezone. Iako nisu kompletni jer utakmicu neće igrati mladi reprezentativci  Moro i Šunjić, Bjelica je miran jer u njegovu arsenalu ima još dovoljno oružja.

"Dilaver neće igrat sigurno, deset do 15 dana neće biti na raspolaganju. Isto tako Moharrami nije na raspolaganju, malo situacija s Teophilom nije baš jasna. Ali imamo mi dovoljno igrača i svi oni će dati sve od sebe", govori Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, neće igrati ni Dani Olmo koji je još uvijek na odmoru, a pitanje je i hoće li se uopće vratiti na Maksimir. A na Rujevici ovoga ljeta nije prometno po pitanju transfera, no Bišćan je izjasnio svoje želje.

"Prvenstveno pozicija lijevog bočnog. Tu smo u manjim problemima. To je osnovna stvar, ostalo ovisi što će se događati s odlascima", otkrio nam je Igor Bišćan, trener Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A do tada će smišljati strategiju za nove titule. Jedan od ciljeva je i Superkup.

"Lijepa prilika da otvorimo sezonu i pokušamo osvojiti trofej koji ima određenu vrijednost i sigurno da bi to bilo dosta pozitivno što bi nam dalo poticaj i popravilo atmosferu među nama", smatra Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to zanimljiv početak nove sezone i sraz najvećih suparnika u Hrvatskoj proteklih godina.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo