NA TRAKTORU BJEŽAO IZ KNINA, A SADA PIŠE KNJIGU: / 'Otkrit ću sve detalje o ratu u Hrvatskoj'

Image
Foto: Profimedia

Degenek tvrdi kako je na traktoru čak devet dana putovao do Srbije s ocem i majkom

1.1.2020.
22:30
Profimedia
VOYO logo

Nogometaš Crvene zvezde i australski reprezentativac, Miloš Degenek, rođen je u travnju 1994. godine u Kninu. Imao je, dakle, svega 18 mjeseci kada je njegova obitelj pobjegla u Aranđelovac u Šumadiji, ali nerijetko za razne srpske medije prepričava svoje nesretno djetinjstvo kao da ga je jučer proživio.

Degenek tvrdi kako je na traktoru čak devet dana putovao do Srbije s ocem i majkom, a pet godina kasnije je napustio i Srbiju te je nastavio živjeti u Australiji. Sada tvrdi kako će o svom turbulentnom djetinjstvu napisati knjigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideja mi je da ljudima makar malo dočaram kroz što smo prošli mi i mnoge obitelji slične našoj. Ja sam bio baš mali, ali znam sve iz priča svojih roditelja i baka. Moj brat Đorđe i ja pišemo knjigu u kojoj ćemo iznijeti sve detalje iz rata. Njihova iskustva bit će objedinjena u toj knjizi", rekao je Degenek za Informer.

Image
Image

Milos Degenek of Red Star Belgrade celebrates the victory Red Star Belgrade v Young Boys, UEFA Champions League Play-Off Round, Second Leg, football, Rajko Mitic Stadium, Serbia - 27 Aug 2019, Image: 467580257, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rat ostavio posljedice

Posjetio je Knin nakon rata i kaže kako mu je tamo bilo lijepo. "Prvi put prije više od deset godina, pa sam opet bio prije neke tri godine. Želio sam vidjeti gdje smo rođeni, gdje smo živjeli. Godio mi je boravak tamo", rekao je Degenek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veli kako je rat na njega ostavio posljedice, posebice kasnije kada je NATO 1999. godine bombardirao Srbiju.

"Bio sam dijete, imao sam 18 mjeseci kad smo izbjegli iz Hrvatske u Srbiju, ali na dijete takve stvari ostavljaju posljedice. Pored toga, bio sam u Srbiji 1999. tijekom NATO-ova bombardiranja. Toga se i te kako sjećam. Sirena za početak opasnosti, odlazaka u podrum... Bude teško kad se moraš stalno seliti i počinjati život iz početka. I dan-danas osjećam posljedice, neke pozitivne, neke negativne. Pozitivne su te što sam spreman bilo gdje otići živjeti i radim svaki pošten posao, ne stidim se", izjavio je australsko-srpski nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo