'Na osnovu čega Hajduk ide na pobjedu u Maksimiru?'

Na najzanimljivije pitanje se presice uoči velikog subotnjeg derbija u Maksimiru, trener Hajduka je odgovorio ovako: 'Mi smo Hajduk i tko igra u bijelom dresu mora toga biti svjestan.

16.3.2012.
12:21
VOYO logo

Hladne glave, bez bilo kakvog pritiska, barem takav dojam ostavlja, Krasimir Balakov čeka derbi s Dinamom. Najavio je tek jednu promjenu u momčadi, a to znači da će se Srđan Andrić preseliti u veznu liniju, a na mjesto stopera ulazi Goran Milović.

"Igramo protiv Dinama, iskusne momčadi, koja igra dvije godine zajedno. A mi smo praktički nova momčad, imam puno igrača, koji će prvi put istrčati protiv Dinama u Maksimiru. No, nema veze, moji momci bit će maksimalno motivirani", kaže Balakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani derbi čekaju s deset bodova prednosti.

"Ne zanima nas prednost Dinama, to govorim od prvog dana. Nema smisla da se uspoređujemo s Dinamom, ne priznajem da su bolji, ali gledam na svoju momčad. Želimo biti konstantni u svakoj utakmici, najvažnije je da igramo na pobjedu. Da, želimo pobijediti u Maksimiru", kazao je Balakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skrivao je Balakov treninge, priprema neku zamku za Antu Čačića.

"Vjerujem u moju momčad, derbi je uvijek drugačiji, siguran sam da će momčad pokazati svoje pravo lice. A i meni kao treneru puno znači da se predstavim u lijepom svjetlu", rekao je Balakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu čega Hajduk ide na pobjedu u Maksimiru?

"Gradimo momčad, koja mora živjeti za pobjedu, želim im usaditi pobjednički mentalitet, mi ga moramo imati bez obzira tko nam je s druge strane. Znam da je nemoguće uvijek pobjeđivati, ali mi smo Hajduk i tko igra u bijelom dresu mora toga biti svjestan. Dinamo je šest godina zaredom prvak, ima klasne igrače, ali nastojat ćemo im učiniti život teškim i na kraju ih pobijediti", kazao je Balakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koga se pribojava u Dinamovoj momčadi?

"Ne bojim se nikoga posebno, ali sve Dinamove igrače respektiram. Ali, zanima me samo moja momčad, želim realizirati ono što radimo na treningu", rekao je Balakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proučio je Dinamovu igru. Kakva je razlika između Jurčićevog i Čačićevog Dinama?

"Razlika je da je prije bio trener Jurčić, a sada Čačić", filozofski će Balakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedio je derbi s Bugarskom i Njemačkom.

"To je kao utakmice CSKA – Levski u Bugarskoj ili Bayern - Borussia u Njemačkoj. U takvim utakmicama nikada ne znaš što će se dogoditi. Na kraju utakmice volio bih da ostane dobar dojam, da ostane takva slika o hrvatskom derbiju", kaže Balakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnu poruku pristašama Bijelih nije želio slati.

"Ne trebamo navijačima slati poruku, već igrom u prvih deset minuta pokazati što mogu od nas očekivati. Znam da žele borbu od prve do posljednje minute, to ćemo i napraviti", zaključio je Balakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo