NA DANAŠNJI DAN: / Prije točno 14 godina nogometni svijet svjedočio je nevjerojatnom potezu

Image
Foto: Screenshot: You Tube
2.3.2016.
16:49
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Dennis Bergkamp spada u red najvećih nizozemskih nogometaša svih vremena i najboljih europskih napadača u posljednjih 25 godina, a njegovi golovi još uvijek se pamte. Nizozemac je i dan danas primjer kako jedan moderni napadač treba igrati. Snažan u duelima, jak na lopti, okretan, sjajno tehnički potkovan s odličnim osjećajem za prostor i čitanjem igre. Sve je to itekako bilo vidljivo u utakmici Arsenala i Newcastlea koja je bila odigrana na današnji dan prije točno 14 godina, a u kojoj je Bergkamp postigao neverojatan gol.

Pirueta koja se još uvijek pamti

Naime, Nizozemac je primio jednu loptu od još jedne legende Arsenala Roberta Piresa, fantastičnom piruetom prevario je svog čuvara Nikosa Dabizasa, koji je završio na travnjaku, i zatim rutinski matirao Shaya Givena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZVIJEZDA ARSENALA TEŠKO OZLIJEĐENA: /

"Prepolovio ga je"

Image
ZVIJEZDA ARSENALA TEŠKO OZLIJEĐENA: /

"Prepolovio ga je"

Čitav nogometni svijet tad se poklonio Bergkampu, a njegovo nasljeđe i veliko nogometno umijeće koje je pokazao prilikom zabijanja ovoga gola ostalo je zapisano u nogometnu povijest poteza koji čine ovu igru tako velikom i popularnom. Kakav je pogodak tada Bergkamp postigao najbolje svjedoče riječi menadžera Arsenala Arsenea Wengera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Wenger i Sir Bobby Robson poklonili se Bergkampu

"Nevjerojatan gol. Svima nam je čast što smo ga uživo vidjeli. Takav pogodak nećete često vidjeti", komentirao je Arsenalov menadžer Arsene Wenger, dok je menadžer Newcastlea Sir Bobby Robson rekao da nitko iz njegove momčadi ne može biti kriv što je Nizozemac napravio čudesan potez.

Sličnu fintu s loptom koja se "rotira" oko igrača radila je još jedna nogometna legenda Zinedine Zidane. Samo što niti on nikad nije postigao pogodak na ovaj način kao što je to napravio Bergkamp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo