NIJE IM DUGO TREBALO / Poznato je tko će preuzeti Barcelonu. Ugledni Mundo Deportivo otkrio tko je novi trener i kada stiže na Camp Nou

Image
Foto: Profimedia

Odmah su krenula su nagađanja tko će naslijediti slavnog Nizozemca

28.10.2021.
19:13
Profimedia
VOYO logo

Španjolski prvoligaš Barcelona je u srijedu navečer, nakon prvenstvenog poraza 0-1 u gostima kod Rayo Vallecana, smijenila trenera Ronalda Koemana.

"Barcelona je noćas smijenila Ronalda Koemana kao trenera prve momčadi. To mu je iskomunicirao klupski predsjednik Joan Laporta nakon poraza od Rayo Vallecana. Koeman će se oprostiti od momčadi u četvrtak u kampu za treniranje", navedeno je u priopćenju Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah su krenula su nagađanja tko će naslijediti slavnog Nizozemca. Španjolski mediji istaknuli su jedno ime - Xavi Hernandez. Premda je sve do sada bilo u sferi nagađanja, Mundo Deportivo sada tvrdi kako je sigurno Xavi i da u klub stiže sljedećeg tjedna.

"Xavi se u četvrtak sastao s čelnicima Al Sadda s kojim ima ugovor do ljeta 2023. godine. Uprava mu je obećala da mu neće raditi probleme oko odlaska, ali su postavili samo jedan uvjet. Zamolili su ga da vodi momčad još dvije utakmice nakon kojih dolazi dvomjesečna pauza i u kojoj bi vlasnici kluba imali dovoljno vremena da mu nađu zamjenu. Xavi je na to pristao. Vodit će momčad u subotu i sljedeće srijede i onda dolazi u Barcelonu", piše Mundo Deportivo i zatim napominje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VRLO EKSPLOZIVAN SADRŽAJ /

Pjanić brutalnom objavom o Koemanu zapalio društvene mreže. Pogledajte kako je uvrijedio bivšeg trenera Barcelone

Image
VRLO EKSPLOZIVAN SADRŽAJ /

Pjanić brutalnom objavom o Koemanu zapalio društvene mreže. Pogledajte kako je uvrijedio bivšeg trenera Barcelone

Već slaže ekipu?

"Barca je željela da Xavi vodi momčad već u utorak u Kijevu na utakmici Lige prvaka, ali morat će još malo pričekati. Al Sadd još samo čeka formalni dopis Barcelone o interesu za njihova trenera. Katarski klub neće tražiti nikakvu odštetu jer mu ona nije potrebna, ali će tražiti od Barcelone da u ugovor stavi obvezu odigravanja prijateljske utakmice u Dohi. Barca će na to pristati i onda više nema nikakvih prepreka za Xavijev povratak na Camp Nou", piše Mundo.

Katalonski Sport navodi i kako sa Xavijem u klub na mjesto pomoćnika dolaze njegov brat Oscar i Sergio Alegre, te kondicijski trener Ivan Torres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je, da je novinar Sporta Albert Roge otišao i korak dalje. On na svom Twitteru tvrdi da Xavi želi složiti novu momčad u Barceloni, u kojoj će vratiti tradicionalnu formaciju Barcelone 4-3-3. Navodno mu se jako sviđaju dva igrača, a to su Jules Kounde i Raheem Sterling.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo