UF, MUČNI SU TO BILI TRENUCI / Mračno razdoblje Modrićeve karijere koje su gotovo svi zaboravili. Sjećate li se što mu se dogodilo po dolasku u Real Madrid?

Image
Foto: Profimedia

Srećom po njega, pod Carlom Ancelottijem i Zinedineom Zidaneom, dosegao je zvjezdani status i danas o njemu pričamo samo u superlativima

19.3.2022.
16:24
Profimedia
VOYO logo

Iako danas o njemu pričamo uglavnom u kontekstu ponajboljeg igrača Real Madrida, jednog od najboljih veznjaka u Europi, prema nekima jednom od najboljih svih vremena, kao o osvajaču Zlatne lopte, Luka Modrić je u jednom periodu svoje karijere prolazio kroz veoma teško razdoblje.

Ne, ne govorimo o svjedočenju protiv Zdravka Mamića i podizanju optužnice za lažno svjedočenje, kao niti suđenju za poreznu prevaru u Španjolskoj, već o onom nogometnom mračnom razdoblju kroz koje je prošao u prvoj sezoni po dolasku u Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je u Real došao iz Tottenhama u ljeto 2012. godine, a s Englezima se razišao na vrlo ružan način jer morao je bojkotirati treninge i forsirati kontroverznog predsjednika Spursa, Daniela Levyja da ga proda u Real. Na kraju ga je jedva prodao za 35 milijuna eura, a Modriću je ta prva sezona u Madridu bila kao iz pakla. Došao je nespreman, zbog bojkota u Tottenhamu, a tadašnji trener Jose Mourinho odmah je upozorio da će s Lukom trebati malo strpljenja i da će morati proći proces prilagodbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgore pojačanje La Lige

Modrić je odigrao 53 utakmice u svojoj prvoj sezoni za Real, zabio je četiri gola i upisao osam asistencija. Takav učinak uz podosta slabije odigranih partija, nije oduševio niti navijače, a još manje kritički nastrojene medije.

Modrić je, možda ste već zaboravili, te sezone proglašen najgorim pojačanjem u La Ligi, uz Barcelonina Alexa Songa. I to je svakako, kada je u pitanju nogometni dio karijere Luke Modrića, najmračniji period i period kojeg se sigurno trudi zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom po njega, pod Carlom Ancelottijem i Zinedineom Zidaneom, dosegao je zvjezdani status i danas o njemu pričamo samo u superlativima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo