MOŽETE SAMO U NEVJERICI GLEDATI: / Evo koliko je Mourinho zaradio na otkazu u Tottenhamu i koliko je ukupno digao na odštetama u karijeri

Image

Mourinho nije napustio Tottenham praznih ruku, štoviše, predsjednik Daniel Levy morao mu je isplatiti vrtoglavo visoku odštetu od čak 20 milijuna eura

20.4.2021.
9:26
VOYO logo

Portugalski trener Jose Mourinho više nije trener engleskog prvoligaša Tottenhama Hotspura, smijenjen je tjedan dana prije finala Liga kupa protiv Manchester Cityja.

Portugalac (58) je morao napustiti klupu Spursa zbog loših rezultata u zadnjih nekoliko mjeseci. Klub, koji je još sredinom prosinca bio vodeći u prvenstvu, trenutno je sedmi na ljestvici engleskog prvenstva nakon 32 kola s minimalnim izgledima za ulazak među najbolje četiri momčadi što jamči nastup u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jose Mourinho i njegovi pomoćnici Joao Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin i Giovanni Cerra razriješeni su dužnosti od danas", priopćio je klub dodajući da će Ryan Mason privremeno preuzeti vodstvo momčadi.

Bivši trener Porta, Chelsea, Intera, Real Madrid i Manchester Uniteda vodio je Spurse u 86 utakmica nakon što je u studenom 2019. zamijenio na klupi Mauricia Pochettina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

'Kralj odšteta'

Međutim, Mourinho nije napustio Tottenham praznih ruku, štoviše, predsjednik Daniel Levy morao mu je isplatiti vrtoglavo visoku odštetu od čak 20 milijuna eura. Trebalo mu je pripasti oko 34 milijuna eura, ali ugovor ima klauzulu koja diktira da se odšteta smanjuje proporcionalno rezultatima, pa će ipak dobiti nešto manje, odnosno, tih 20 milijuna eura.

No, nije to jedina odšeta koju je Mourinho "digao" u karijeri. Zapravo može slobodno nositi nadimak "kralj odšteta". Još tamo 2007. godine kada mu je Roman Abramovič uručio otkaz Jose je dobio 21 milijun eura odštete. Kasnije, 2013. godine kada mu je Real Madrid otkazao suradnju dobio je 20 milijuna eura. Zatim se vratio u Chelsea gdje je dobio novi otkaz 2015. godine i inkasirao je dodatnih 15 milijuna eura odštete. Manchester United napustio je također raskidom ugovora 2018. godine i dobio je za to 17 milijuna eura i na koncu iz Tottenhama odlazi za tih, valjda, 20 milijuna eura odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno, Mourinho je samo na odštetama zaradio čak 93 milijuna eura. Nekada se zaista isplati dobiti otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo