MOŽE LI DINAMOV DRAGULJ BITI VREDNIJI OD MODRIĆA I PJACE? / 'Nije čudo da ga svi prate, on je budućnost hrvatskog nogometa'

Image
Foto: PIXSELL

Poznato je, samo su Luka Modrić (21 milijun u Tottenham) i Marko Pjaca (23 milijuna u Juventus) napustili Dinamo u transferima koji su premašili 20 milijuna eura.

17.11.2017.
10:17
PIXSELL
VOYO logo

Na spomenute brojke podsjećaju Sportske novosti koje kroz izjave nekih istaknutih nogometaša navode da je riječ o sjajnom mladom stoperu spremnom za velike stvari. Dugogodišnji bivši Dinamom branič i hrvatski nogometni reprezentativac Goran Jurić nije se dao uvući u razgovor o tržišnoj vrijednosti Benkovića, ali onu igračku je prokomentirao riječima:

Image
DINAMO GLATKO ODBIO PONUDU ENGLEZA: /

Modri očekuju veću svotu u blagajni

Image
DINAMO GLATKO ODBIO PONUDU ENGLEZA: /

Modri očekuju veću svotu u blagajni

"Ne razumijem se u milijune, ali on je pravi stoper i mogao bi napraviti veliku karijeru. Odličan u skoku, dobra tehnika, visok. Ima sve što treba imati moderan stoper i vjerujem da bi se brzo snašao u velikom klubu. Nije čudno što ga svi prate, što ga žele dovesti, pred Benkovićem je uistinu velika budućnost. Vidi se da napreduje, dobio je minutažu u Dinamu, na pravom je putu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljede koje su 20-godišnjaku usporile karijeru vjerojatno su i razlog zbog kojeg on još nije upisao nastup u hrvatskoj nogometnoj reprezentataciji, a Branko Strupar vjeruje da je to nešto što će se uskoro promijeniti.

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Filip Benković

"Ma, samo je pitanje dana kad će on doći u reprezentaciju, to je neupitno. Samo da ga zaobiđu ozljede, da bude zdrav i igra, uopće ne sumnjam da će reprezentativni kadar i budućnost hrvatskog nogometa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan može li Benković uspjeti u okviru engleske Premier lige, Strupar je kazao:

"Bez imalo dvojbe tvrdim da bi uspio. On ima sve što treba imati, visok je, pravovremen, tehnički vrlo dobar, kvalitetno igra glavom. Tip je igrača kakve u Engleskoj najviše vole, takvi stoperi su vrlo na cijeni. On je sjajan mladi igrač, koji na Otoku može još napredovati, tamo svi igrači imaju priliku napredovati. Uostalom, pogledajte i Jozu Šimunovića, otišao je u Celtic također za dobar novac i tamo igra dobro, napredovao je, također. A Benković je po meni bolji igrač od njega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad znamo za koji su novac sve odlazili igrači iz Dinama, kad znamo da ga žele engleski klubovi koji najbolje plaćaju i činjenicu da mu taj nogomet odgovara, onda se ne bih čudio da stvarno ode iz Maksimira za visoku odštetu. Kad-tad", zaključio je Strupar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo