SPREMA SE NEŠTO OPAKO / Možda bi Modrić trebao pobjeći? Marca uvjerava - počeo je totalni rat Real Madrida i UEFA-e

Image
Foto: Profimedia

Real, dakle, otvoreno prijeti UEFA-i, a Marca u svom tekstu objavljenom u utorak upozorava da bi sve mogli eskalirati u totalni rat

14.12.2021.
15:05
Profimedia
VOYO logo

Nakon što je UEFA napravila kaos sa ždrijebom osmine finala Lige prvaka u ponedjeljak, u Real Madridu su potpuno poludjeli i krenuli su u totalnu ofanzivu na krovnu nogometnu organizaciju Europe.

Real Madrid u prvom je ždrijebu izvukao Benficu, jednog od najlakših protivnika u osmini finala, ali je zbog, kako su rekli iz UEFA-e, softverske pogreške prvi ždrijeb poništen i nekoliko sati kasnije održan je novi ždrijeb u kojem je Real izvukao možda i najgoreg protivnika, PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Reala su odmah burno reagirali, a njihov direktor Emilio Butrageno je kritizirao vodstvo UEFA-e zbog ponavljanja ždrijeba. Kazao je kako je ždrijeb žalostan i iznenađujuć, a rekao je i kako je to "neprihvatljiv skandal" preko kojeg oni neće tek tako prijeći. Real, dakle, otvoreno prijeti UEFA-i, a Marca u svom tekstu objavljenom u utorak upozorava da bi sve mogli eskalirati u totalni rat.

Image
Foto: Profimedia

Florentino Perez

Ponovno pokretanje Superlige?

Marca podsjeća kako su tenzije na relaciji Real - UEFA počeke u travnju kada je Florentino Perez, predsjednik Reala, odlučio osnovati Superligu s još nekolicinom šefova velikih europskih klubova. Superliga je neslavno propala u nekoliko dana, ali Perez i još nekolicina čelnika europskih velikana, ostali su braniti svoju ideju i čekaju pravi trenutak za ponovno pokretanje inicijative osnivanja Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tenzije između Real Madrida i UEFA-e narasle su do te mjere da se rješavaju na sudu. UEFA je odredila da klubovi koji se izdvoje u Superligu neće moći igrati nacionalna prvenstva i nakon toga je puklo. Situacija je sada sve gora nakon ždrijeba i može se očekivati totalni rat Reala i UEFA-e u kojem se neće birati sredstva. Nije isključeno ni da će se opet pričati o Superligi", objavila je Marca u članku s naslovom: "Započinje totalni rat između Reala i UEFA-a".

"Real je ljut na UEFA-u i zbog toga što smatra da Čeferin popušta PSG-u kada je u pitanju financijski fair-play te da je takvim odlukama direktno otežao Realov plan za dovođenje Kyliana Mbappea. UEFA je sada ignorirala poziv Reala na to da se njihov prvi protivnik prizna jer nije bilo pogreške kod njihovog para i sama je započela novi rat", stoji u njihovu tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stvari stoje, možda je Luki Modriću ipak bolje napustiti klub na kraju sezone, jer ako se Real nastavi inatiti UEFA-i, mogli bi snositi i teške posljedice jer UEFA je već ranije prijetila izbacivanjem klubova iz svojih natjecanja zbog koketiranja sa osnivanjem Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo