MOURINHO SUOSJEĆA S OSRAMOĆENIM KOLEGOM: / 'Žao mi ga je, imao je posao koji je sanjao'

Image
Foto: AFP/THOMAS COEX

Situaciju oko osramoćenog engleskog izbornika Sama Allardycea, koji je nakon samo 67 dana na toj funkciji dobio otkaz, prokomentirao je i trener Manchester Uniteda Jose Mourinho.

28.9.2016.
16:53
AFP/THOMAS COEX
VOYO logo

Allardyce je bio prisiljen otići s kormila engleske reprezentacije nakon što su ga novinari Telegrapha uhvatili kako dogovara angažman vrijedan 400.000 funti. Novinari su se predstavili kao predstavnici izmišljene tvrtke s Dalekog istoka, a Allardyce im je pristao biti savjetnik i otkriti im kako mogu zaobići pravila Engleskog nogometnog saveza (FA) prilikom transfera igrača. Činjenica da je dogovorio pozamašan honorar da bi otkrio kako kršiti pravila koja je propisao njegov vlastiti poslodavac na kraju mu je priskrbila otkaz.

Image
OTVORENA PANDORINA KUTIJA: /

Engleski nogometni savez trese još jedan korupcijski skandal

Image
OTVORENA PANDORINA KUTIJA: /

Engleski nogometni savez trese još jedan korupcijski skandal

'Mata je u Unitedu druga priča'

"Žao mi je Sama, znam da je to bio posao o kojem je sanjao. Sviđa mi se i poštujem ga. Ovo što se dogodilo neće promijeniti moj odnos s njim. To je između njega i FA-a", rekao je Mourinho na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United u četvrtak igra utakmicu 2. kola Europske lige protiv ukrajinske Zorje, a s obzirom na poraz od Feyenoorda prije dva tjedna, Mourinho je obećao da će u nastavku natjecanja na teren slati jaču momčad. Tako bi protiv Zorje od prve minute trebao krenuti Zlatan Ibrahimović, što nije sigurno za kapetana Waynea Rooneyja koji je u pobjedi protiv Leicestera (4-1) bio rezerva. Prokomentirao je Mourinho i situaciju oko Juana Mate s kojim se u Chelseaju nije najbolje slagao, da bi mu Španjolac u Unitedu neočekivano postao vrlo bitan igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao prvo, nisam ga ja prodao dok sam bio u Chelseaju jer moj posao nije kupovati i prodavati, moj je posao trenirati i savjetovati upravu o transferima. Kao drugo, Juan je tražio da ode, a kad igrač želi otići, uvijek moraš razmisliti o tome. Kao treće, ideje koje sam imao u Chelseaju su jedno, a u Manchester Unitedu drugo. Tako je Juan u Chelseaju u mojoj projekciji bio jedno, a u Unitedu nešto sasvim drugo", objasnio je portugalski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo