A JADAN ČOVJEK / Mourinho kakvog gotovo nikad niste vidjeli. Legendarni trener raspao se pred kamerama, jedva je govorio

Image
Foto: Screenshot

Mourinho je svoj prvi europski trofej osvojio s Portom kada je 2003. slavio u Kupu UEFA pobijedivši u finalu Celtic s 3-2

26.5.2022.
9:47
Screenshot
VOYO logo

Nakon što je Roma u finalu Konferencijske lige pobijedila Feyenoord s 1-0, legendarni portugalski stručnjak Jose Mourinho u svom petom europskom finalu osvojio je i peti europskih trofej i to sa četiri različita kluba.

Prije Rome, Portugalac je europske trofeje osvajao s Portom, Interom i Manchester Unitedom. Mourinho je postao prvi trener u povijesti koji je osvojio Ligu prvaka, Kup UEFA/Europa ligu i Konferencijsku ligu i tek drugi stručnjak u povijesti s pet europskih "kanti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije njega to je uspjelo i Talijanu Giovanniju Trapattoniju koji je s Juventusom osvojio Kup prvaka (1985), dva Kupa UEFA (1977, 1993), te Kup kupova (1984), a s Interom Kup UEFA (1991).

Mourinho je svoj prvi europski trofej osvojio s Portom kada je 2003. slavio u Kupu UEFA pobijedivši u finalu Celtic s 3-2. Već iduće godine "The Special One" je s Portom postao europski prvak nakon finalne pobjede protiv Monaca sa 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasplakao se nakon utakmice

Uslijedio je novi trijumf u Ligi prvaka, ovoga puta s Interom. "Nerazzurri" su 2010. u finalu bili bolji od Bayerna sa 2-0. Sedam godna kasnije portugalski stručnjak je predvodio Manchester United do slavlja u Europskoj ligi nakon što su "Crveni vragovi" u završnom susretu porazili Ajax sa 2-0.

Sjajnu seriju uspjeha u finalima europskih kupova Mourinho je nastavio i na klupi Rome trijumfom u Konferencijskoj ligi protiv Feyenoorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinhu je ovaj trofej baš puno značio, a to se najbolje vidjelo nakon utakmice kada je davao izjave za medije. Mourinho se potpuno emotivno raspao i jedva je govorio od jecanja.

"Ispisali smo povijest. Odbit ću svaku ponudu. Pustite glasine, ja ostajem trener Rome. Čim sam stigao u Romu, znao sam što ovo natjecanje znači klubu. Ovo je bila povijest. Mi smo ispisali povijest. Puno smo uložili snage u ovo natjecanje", izjavio je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo