MOGLA BI TO BITI APSOLUTNA NOGOMETNA SENZACIJA GODINE: / Slavni engleski klub na klupu postavlja trenericu i to ne bilo koju

Image

Engleski mediji pišu kako ima i jaku konkurenciju i štoviše, veoma zvučnu konkurenciju

2.2.2021.
8:35
VOYO logo

Gotovo nevjerojatne vijesti stižu iz engleskog nogometa, odnosno iz tamošnje treće lige. Naime, slavni AFC Wimbledon razmišlja o tome da na mjesto trenera svoje momčadi postavi ženu.

Menadžer Glyn Hodgdes dobio je otkaz nakon 2:0 poraza od MK Donsa u subotu i sada se brzo traži njegov nasljednik, a veoma dobro kotira, doduše nasljednica, Emma Hayes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hayes nije bilo kakva trenerica, već jedna od najuspješnijih na Otoku. Trenutno vodi žensku ekipu Chelseaja i radi sjajan posao. Engleski mediji pišu kako ima i jaku konkurenciju i štoviše, veoma zvučnu konkurenciju, a to su Sol Campbell, Joey Barton i Ian Holloway, ali riječ je, s druge strane, o iznimno neuspješnim trenerima koji su relativno nedavno dobili otkaze zbog loših rezultata.

Image

Chelsea manager Emma Hayes,Image: 496066062, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications, Model Release: no

Hayes s druge strane uspješno vodila američke momčadi, Long Island Lady Riders, Chicago Red Stars, a nakon toga akvizirali su je prvo Arsenal i sada Chelsea. Hayes je ranije izjavila da želi raditi u muškom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi treneri teže da budu na najboljoj razini do koje mogu doći, a ja se ne razlikujem. Ako sljedeću priliku dobijem u muškom nogometu, prihvatit ću je. Također mislim da treba biti više trenerica u vrhu ženskog nogometa prije nego što više njih dođe u muški", smatra Hayes.

Inače, Hayes bi ispisala i povijest jer bila bi prva trenerica u povijesti koja je preuzela neku mušku nogometnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo