dvije sjajne vijesti / Modriću nagrada za najboljeg kreatora igre i novi ugovor na Santiago Bernabeu!

Image
Foto: Marca

Luka Modrić dobio je još jedno priznanje od Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku te novi ugovor s Realom

22.2.2019.
16:29
Marca
VOYO logo

Organizacija Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) dodijelila je u petak hrvatskom nogometašu Luki Modriću nagradu za "najboljeg kreatora igre" u 2018. godini.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije priznanje je primio uoči treninga u sportskom kampu Real Madrida na sjeveru grada. Modrić je u glasovanju, u kojem su sudjelovali "nogometni eksperti iz 90 zemalja, dobio 272 glasa", priopćio je Real Madrid. Iza njega su ostali Messi sa 144 glasa, Hazard sa 114, De Bruyne sa 36 te Neymar sa 18 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezni 33-godišnji igrač krajem prošle godine je dobio nagradu Zlatna lopta za najboljeg nogometaša svijeta nakon što je predvodio Hrvatsku do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i nakon što je s Real Madridom obranio naslov prvaka Europe. U petak je postigao sporazum o produženju ugovora s madridskim klubom za dodatnih godinu dana, do 30. lipnja 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za najboljeg vratara u organizaciji IFFHS-a dobio je Modrićev belgijski suigrač Thibaut Courtois kojem je priznanje također dodijeljeno u petak uoči treninga. On je bio proglašen najboljim vratarom Svjetskom prvenstva na kojem je Belgija zauzela treće mjesto.

S Kraljevima do 2021.

Ranije tijekom dana stigla je i vijest kako je Modrić postigao sporazum s Real Madridom oko produženja ugovora za dodatnu sezonu, do ljeta 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modriću, 33-godišnjem veznom igraču, sadašnji ugovor istjecao je za godinu i pol dana, u ljeto 2020.  

On je u 'Kraljevski klub' došao 2012. te je od tada nastupio u 290 utakmica zabivši pritom 16 golova i asistiravši 45 puta. U posljednjih pet godina je s Real Madridom osvojio četiri naslova prvaka Europe. U kolovozu je s upravom kluba bio usmeno dogovorio obnovu ugovora što je sada i formalizirano. Modrić je član udarne postave te najstariji igrač sadašnje momčadi. Ostane li u klubu do kraja ugovora ondje će završiti karijeru s napunjenih 36 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je više puta rekao kako igračku karijeru želi završiti u Madridu.

Sporazum oko ugovora postignut je uoči dvaju važnih utakmica s najvećim rivalom Barcelonom, s kojom će Real Madrid odigrati uzvrat polufinala kupa nakon što je u prvi susret u Barceloni završio 1-1, a zatim će snage odmjeriti i u prvenstvu. Obje se utakmice igraju na Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je krajem prošle godine dobio nagradu Zlatna lopta za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo