VATRENI STOLAC / Modriću i Lovrenu prijeti pet godina zatvora: Optuženi zbog davanja lažnog iskaza ponovno će sjesti u sudske klupe

Visoki kazneni sud odobrio je da suđenje Modriću i Lovrenu bude u Zagrebu

25.10.2023.
19:54
VOYO logo

Luka Modrić ponovno će na sud. Ali ovaj put ne kao svjedok, već kao optuženik. Zajedno s Dejanom Lovrenom, optužen je za davanje lažnog iskaza na suđenju braći Mamić i ostalima koje se teretilo za izvlačenje novca iz Dinama.

Do sad je uvijek ponavljao isto i to da je njegova „savjest mirna". Sve je krenulo 2015. godine kada je Luka Modrić u tajnosti i u noćnim satima u pratnji jednog splitskog odvjetnika ispitan u USKOK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

Iako je tamo kazao kako je aneks ugovora, kojim se Dinamo odriče 50 posto transfera, potpisan naknadno, tek nakon transfera u Tottenham na sudu je to opovrgnuo. Zašto je onda iskaz, koji je dao u USKOK-u dva puta pročitao i na svaku stranicu se potpisao, nije objasnio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problema je bilo i tijekom svjedočenja Dejana Lovrena kada je Zdravko Mamić zabunom u Dinamovim vrećicama ostavio i Lovrenov šalabahter na sedam stranica gdje točno piše što mora odgovoriti na koje pitanje.

Spektakularni FNC 13 na rasporedu je 4. studenoga, a revanš Croate i Vase usred Beograda pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki kazneni sud odobrio je da suđenje Modriću i Lovrenu bude u Zagrebu jer se tu nalaze svi svjedoci, a i odvjetnici pa je puno jeftinije. No, sud optužnicu još treba potvrditi, a kazna za davanje lažnog iskaza nije mala od 6 mjeseci do 5 godina zatvora. Više pogledajte u prilogu Ivane Ivande Rožić.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/7adf339e-6844-11ee-8ea3-c61e23d3c84f/original
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo