MODRIĆU I EKIPI NEĆE BITI DOBRO NAKON OVOGA: / Marca objavila stvaran razlog Realova debakla - 'Evo zašto su dotaknuli dno'

Image

Nakon utakmice uslijedila je možda i najgora kritika Zidaneu i Realu u posljednjih nekoliko godina

21.1.2021.
8:57
VOYO logo

Trećeligaš Alcoyano napravio je senzaciju u osmini finala španjolskog Kupa Kralja izbacivši slavni Real Madrid s 2-1 nakon produžetka. Real je u gradić Alcoy u provinciji Valencia došao bez pola prve momčadi, uključujući i Luku Modrića koji je ostao u Madridu.

Kada je Eder Militao u 45. minuti pogodio za vodstvo Reala, činilo da se će i tako pričuvni Real osigurati plasman u četvrtfinale. No, u 80. minuti Solbes je izjednačio, a Zinedine Zidane u igru ubacio Benzemu, Kroosa i Hazarda, što je donijelo premoć, ali ne i gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alcoyano je izborio produžetak, a u 110. minuti ostao bez isključenoga Lopesa. I onda, posve nenadano, u 115. minuti trećeligaš je i s igračem manje preko Casanove došao do iznenađujućeg vodstva, a Real unatoč brojnim šansama nije uspio zabiti. Ovo je drugi uzastopni poraz Kraljevskoga kluba koji je u Superkupu prošli tjedan izgubio od Athletica (1-2), a prije toga su u prvenstvu odigrali samo 0-0 kod Osasune.

Image
Image

Marca Screenshot

Teška kritika Marce

Nakon utakmice uslijedila je možda i najgora kritika Zidaneu i Realu u posljednjih nekoliko godina. Naslovnice španjolskih digitalnih i tiskanih medija vrište o Realovu debaklu, a Marca ide najdalje i već sada tvrdi kako je Zidaneu, praktički, odzvonilo. "Ovo je kraj Zidaneova ciklusa u Real Madridu", stoji u naslovu Marcinog komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U članku navode kako se Zidaneovoj eri bliži kraj, kako je istrošio igrače i kako su oni iscrpljeni, ali također pišu kako on ne planira dati ostavku niti klub misli donijeti ishitrenu odluku i dati mu otkaz sada usred sezone.

"Uprava Reala neće donijeti drastičnu odluku odmah, pričekat će kraj sezone i onda lansirati novi Real Madrid, ali u tom novom Realu neće biti nekih sadašnjih glavnih protagonista. Real za sada još može osvojiti prvenstvu i Ligu prvaka, ali veće su šanse da se to neće dogoditi dok je tamo Zidane i pojedini istrošeni igrači", piše u uvodu Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

January 14, 2021, Malaga, Roma, Spain: Zinedine Zidane, head coach of Real Madrid during the Spanish SuperCup, Semifinal football match between Real Madrid and Athletic Club Bilbao on January 14, 2021 at La Rosaleda Stadium in Malaga, Spain - Photo Joaquin Corchero / Spain DPPI / DPPI / LiveMedia,Image: 584555005, License: Rights-managed, Restrictions: * China, France, Germany, Hungary, Italy And Spain Rights Out *, Model Release: no

Kako je nastao debakl

Zatim ističu kako je momčad u potpunosti izgubila povjerenje u trenera i kako je debakl uslijedio jer je Zidane na teren protiv trećeligaša poslao momčad s kojom baš i nije u dobrim odnosima.

"Zidane ne planira dati ostavku, a Uprava više sluša srce nego pamet. Zidane je posrnuo u još jednom natjecanju i to samo tjedan dana nakon neuspjeha u drugom, Superkupu, a problem je u tome što Real nije navikao probaviti dva takva poraza u samo šest dana", nastavlja Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno, Real Madrid nije na ispravnoj stazi, a signali koje šalje znače potpuni gubitak povjerenja u trenera. Sve to je demonstrirano protiv Alcoyana, u utakmici u kojoj trener na kraju 90 minuta nije uspio pronaći rješenje za trećeligaša. Zidaneu je uspjelo da se veći dio njegove grupe ne osjeća ugodno. Na teren je poslao igrače s kojima proteklih mjeseci nije imao dobar odnos, igrače koje je zanemario i blokirao im ulazak u prvih jedanaest, igrače koji su postali sporedni", naglašava Marca.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

December 15, 2020, Madrid, Spain: Luka Modric and Zinedine Zidane of Real Madrid during the Spanish Liga Santander match between Real Madrid and Athletic Club de Bilbao at at Estadio Alfredo Di Stefano in Madrid, Spain.,Image: 576339448, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Dotakli su dno

Na kraju su veoma snažno poentirali i ustvrdili da je Real, zapravo, dotaknuo dno, ali su istaknuli i da nekima u ovoj momčadi više nije mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tišina koja je uslijedila nakon ovog poraza najbolji je primjer da je ova momčad dotakla dno. Real je jurio prema katastrofi, a od trenera nije stizala poruka koja bi momčad vratila na pravi put. Udaljenost između igrača i trenera sve je veća i veća. Isto tako, kritici su podložni i neki igrači. Postoje oni koji su već odavno prešli svoj zenit i koji nemaju budućnost u Realu. Marcelo i Isco jasan su primjer tih igrača. Realov ultimativni cilj mora ostati posvećenost mladim igračima, a to se izravno kosi sa Zidaneovom idejom", zaključuju Španjolci.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo