MODRIĆA I RAKITIĆA ČEKA PRAVI PAKAO: / Pogledajte kako bi trebalo izgledati španjolsko prvenstvo nakon korone

Image
Foto: Profimedia

Svi klubovi u prve dvije španjolske lige počeli su testiranja igrača na koronavirus prošli tjedan

11.5.2020.
14:48
Profimedia
VOYO logo

Predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas je u ponedjeljak izjavio kako se nada da će se prvenstvo u Španjolskoj nastaviti 12. lipnja, gotovo tri mjeseca nakon prekida.

Svi klubovi u prve dvije španjolske lige počeli su testiranja igrača na koronavirus prošli tjedan i mnogi su, kao prvak Barcelona, započeli s individualnim treninzima. Real Madrid počinje s individualnim treninzima danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

MADRID, SPAIN - NOVEMBER 23: Luka Modric, player of Real Madrid from Croatia during the Liga match played between Real Madrid CF and Real Sociedad at Santiago Bernabeu Stadium on November 23, 2019, in Madrid, Spain. Photo Irina R. H. / Spain DPPI / DPPI, Image: 484561298, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no, Credit line: IRH / AFP / Profimedia

Bez gledatelja i gust raspored

"Želim da se prvenstvo nastavi 12. lipnja, ali moramo biti oprezni i nije sve na nogometu, nego i na društvu, svi se moramo fokusirati na poštivanje mjera za zaštitu zdravlja", izjavio je Tebas za španjolsku televizijsku postaju Movistar.

Tebas je potvrdio i da će se sve utakmice igrati bez gledatelja, kao što je slučaj i s njemačkom Bundelsigom koja nastavlja prvenstvo ovaj vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da će raspored biti zgusnut tako da će se utakmice igrati svaki dan.

"I sada kada nemamo gleatelje na tribinama imat ćemo neke inovativne ideje za prijenos utakmica", dodao je. "Bit će nogometa svaki dan jednom kada se La Liga vrati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Bagu Blanco/BPI / Shutterstock Editorial
Image
Foto: Profimedia, Bagu Blanco/BPI / Shutterstock Editorial

Ivan Rakitić

Još ima zaraženih

Španjolska je liga u nedjelju objavila da je pet nogometaša iz klubova prve i druge lige pozitivno na koronavirus i da im je naloženo da ostanu izolirani u svojim domovima. Neće se moći vratiti na nogometne terene dok ne budu negativni na testiranju na koronavirus.

Tebas je kazao i da su tri člana stožera također pozitivni, ali da je broj zaraženih manji nego što je očekivao, inzistirajći da neće biti povećanja rizika od zaraze za igrače kada se počnu igrati utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaraza tijekom utakmice je gotovo nemoguća, pokazalo je istraživanje koje ćemo objaviti i prema kojem postoji minimalan rizik na utamicama ako se poštuju sve zadane mjere", istaknuo je Tebas.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo