SLUČAJ STAR 12 GODINA / Modrić pobijedio na sudu: Žalio se i dobio povrat poreza, na račun će mu sjesti dodatni milijuni

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Porezna uprava je Modriću naplatila 1,2 milijuna eura navodno neplaćenog poreza, a kapetan Vatrenih se žalio na to i na sudu dobio svoj novac nazad

17.1.2024.
12:25
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dobre vijesti za Luku Modrića. Za vrijeme dok se bori za ljubav Carla Ancelottija kako bi ušao u početnih 11 u sastavu Real Madrida, dobio je jednu drugu bitku, onu pravnu. Naime, nakon presude Gospodarsko-administrativnog sud (TEAC) u Madridu, španjolska porezna uprava vratila mu je 3,6 milijuna eura za koje je utvrđeno da je naš kapetan uplatio, a da nije trebao.

Image
'ŽELIM SE DOKAZATI' /

Dinamo potvrdio odlazak jednog od najvećih talenata, već danas ga očekuje trening s novom momčadi

Image
'ŽELIM SE DOKAZATI' /

Dinamo potvrdio odlazak jednog od najvećih talenata, već danas ga očekuje trening s novom momčadi

Riječ je o porezu koji je Modrić platio 2012. godine kada je došao u Real Madrid. Porezna uprava je tada Modriću naplatila 1,2 milijuna eura navodno neplaćenog poreza, a kapetan Vatrenih se žalio na to i na sudu dobio svoj novac nazad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Modrić je stigao u Real Madrid iz Tottenhama u kolovozu 2012. godine te je platio porez u Španjolskoj za četiri mjeseca koja je proveo te godine tamo. No, poreznici su mu naplatili cjelogodišnji iznos, umjesto iznos koji je Modrić trebao uplatiti za ta četiri mjeseca.

Osim toga, Modriću je naplaćeno i 1,5 milijuna eura poreza na iznos koji je Real Madrid isplatio njegovim agentima Vladi Lemiću, Davoru Ćurkoviću i Zoranu Lemiću, odnosno kompanijama Reina BVBA i Top Sports Consulting LTD koje su ta trojica predstavljala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je u svojoj žalbi tvrdio da ti agenti u tom trenutku nisu pružali uslugu njemu nego Real Madridu, te mu je sud uvažio i tu žalbu i vratio mu i taj iznos.

Ovaj slučaj nije povezan s izbjegavanjem plaćanja poreza

Ovo nije prvi put da Modrić ima posla oko porezne uprave u Španjolskoj. Prije nešto manje od četiri godine je priznao krivnju za izbjegavanje plaćanja 870.728 eura poreza na prihod od sponzora i marketinških ugovora. No, ovaj slučaj nema veze s tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj povrat novca odnosi se na fiskalno prebivalište i isplatu agentima. U drugom slučaju Modrić je prihvatio osmomjesečnu zatvorsku kaznu, odnosno nagodio se da mu ona bude pretvorena u financijsku. To je druga tema", rekao je novinar koji je prvi otkrio ovu vijest, Esteban Urreiztieta za 24sata.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo