MODRIĆ OTKRIO NAJVEĆE MANE ZIDANEA I REALA: / Španjolski novinar iskoristio Hrvata kako bi svijetu prokazao ogromne pogreške

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Real je bez Modrića znatno slabiji, posebice zato što Zidane nema igrača sličnog profila u svojoj momčadi.

13.9.2019.
12:38
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zbog ozljede hvatišta mišića desne noge kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak Real Madrida Luka Modrić izbivat će s travnjaka najmanje mjesec dana, objavio je Real u četvrtak. "Nakon što su ga danas pregledali klupski liječnici dijagnosticirana mu je ozljeda aduktora desne noge. Oporavak će ovisiti o razvoju ozljede", navedeno je u priopćenju Real Madrida iako neki izbori navode kako bi se na teren mogao vratiti za mjesec dana.

U klubu su rekli kako se Modrić u klub vratio ozlijeđen nakon utakmice Hrvatske i Azerbajdžana (1-1) odigrane u Bakuu u ponedjeljak. Modrić je toga dana napunio 34 godine, a iz jedanaesterca doveo Hrvatsku u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deficit u vezi

Nakon povratka u Madrid Modrić u srijedu nije trenirao sa suigračima. U Realu su nezadovoljni jer će Modrić propustiti prvenstvene susrete protiv Levantea, Seville, Osasune, Atletica i Granade kao i prve dvije utakmice u Ligi prvaka protiv Paris SG-a i Club Bruggea. Real Madrid je u prva tri kola upisao jednu pobjedu i dva remija, a Modrić je odigrao ukupno 78 minuta budući da je zbog crvenog kartona u prvoj utakmici morao propustiti drugu. U trećoj ga je trener Zinedine Zidane bio uveo s klupe u drugom poluvremenu.

Činjenica je, Real je bez Modrića znatno slabiji, posebice zato što Zidane nema igrača sličnog profila u svojoj momčadi. Tom se problematikom pozabavio ugledni novinar Marce, Carlos Carpio. Naime, on tvrdi kako je ozljeda Luke Modrića konačno prokazala ozbiljne nedostatke u menadžerskim sposobnostima francuskog stratega. Naglašava kako je Zidaneova politika, a samim time i klupska, u potpunosti promašena, te kao dokaz toga navodi puštanja Danija Ceballosa na posudbu u Arsenal u trenucima kada momčad ima težak deficit sa igračima sredine veznog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Puštanje Ceballosa

"Svatko tko je vidio nastup Danija Ceballosa u dresu Španjolske protiv Rumunjske, bit će iznenađen činjenicom da je ovaj igrač pušten na posudbu u Arsenal jer za njega nije bilo mjesta u momčadi Reala. Posebice zato što je taj dio terena u teškom deficitu. Samo četvorica igrača u klubu sposobna su igrati na te tri pozicije u veznom redu u formaciji 4-3-3, Casemiro, Kroos, Modrić i mladi Valverde. Od 25 igrača koje je Real imao na raspolaganju prošle sezone Ceballos je jedini imao potrebne karakteristike za zamjeni veterana Modrića", napisao je to novinar Marce.

Rastopili su vezni red

"Usprkos tome što troše puno novca na pojačanja, čini se kako je na kraju vezni red ispao puno slabiji nego prošle sezone, kako kvalitetom tako i kvantitetom. Posebice upadaju u oči nastupi Ceballosa, Kovačića, Llorentea i Odegaarda ovoga ljeta, nakon što je Realu propao posao s Paulom Pogbom, za kojeg se znalo da će propasti. Rezultat svega toga je rastapanje linije koja je već ionako bila psihofizički potrošena i pomalo bezidejna. Jasno je bilo da je Real ovoga ljeta morao uložiti u pojačavanje vezne linije i to puno prije nego što se klub uvukao u priču o 'Pogbi ili nikome drugome'. Možda se ipak trebalo inzistirati na Van De Beeku ili Eriksenu, koji su bili razumnije kupovine, a s druge strane oni nisu htjeli sjediti na klupi i čekati da se netko od udarne trojice ozlijedi", navodi dalje i onda pogađa u srž problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Real Madrid football player Luka Modric during the match Roma vs Real Madrid at the Olimpic Stadium. Rome (Italy) August 11th, 2019, Image: 466386289, License: Rights-managed, Restrictions: * Italy Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press

Modrićeva ozljeda

Navodi da se tek sada ozljedom Luke Modrića vidi koliko je promašena politika koju vodi klub, odnosno trener. "A onda... Onda se Modrić vratio s reprezentacijske stanke s teškom ozljedom. Dokaz je to da sportski menadžment i trener ne rade dobar posao. Događale su se slične stvari i ranije, recimo, kada je klub potpisivao mlade i talentirane igrače, a trener ih nije koristio ili propuštanje potpisivanja vratara Kepe za samo 20 milijuna eura. Problem leži i u tome što se oko njih, zbog tri uzastopne Lige prvaka stvorila neka zaštitna aura, koja graniči s besmrtnošću, ali doći će vrijeme kada navijači više neće moći žmiriti, čak niti idolu poput Zidanea", završio je novinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo