MODRIĆ NAGLO ISPAO IZ MOMČADI REALA I TO UOČI NAJVAŽNIJE UTAKMICE: / Postoji vrlo dobar razlog za ovako drastičnu izmjenu

Image
Foto: Profimedia

Zinedine Zidane dočekuje Pepea Guardiolu s mini krizom na leđima

25.2.2020.
17:04
Profimedia
VOYO logo

Prva runda dvoboja osmine finala nogometne Lige prvaka završava u srijedu susretima između Real Madrida i Manchester Cityja, te Lyona i Juventusa. Sudar "kraljeva" i 'građana', svakako je jedna od poslastica osmine finala elitnog natjecanja "Starog kontinenta". Bit će to "old money" i "new money" sudar. Ogled najtrofejnijeg europskog kluba s jedne i možda najbogatijeg kluba današnjice koji još uvijek čeka na svoju europsku potvrdu.

Do sada su igrali četiri puta međusobno i City još ne zna za slavlje. Prije tri godine Real je bio uspješniji u polufinalu Lige prvaka, pobijedivši u dvije utakmice ukupnim rezultatom 1-0. Dvoboj na Etihadu je zavšio 0-0, a Real je na svom terenu slavio 1-0, a potom u finalu Atletico Madrid nakon izvođenja jedanaesteraca. "Kraljevski klub" je bio bolji i 2012. u natjecanju po skupinama ostvarivši pobjedu (3-2) i remi (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zinedine Zidane dočekuje Pepa Guardiolu s mini krizom na leđima. Real je u zadnja dva susreta bez pobjede, te samo jednim slavjem u posljednja četiri susreta. City je pak, spojio dvije pobjede nakon dva uzastopna poraza. Međutim, City je uzdrman UEFA-inom odlukom da iduće dvije sezone ne smije igrati Ligu prvaka.

Image
REAL IMA UVJERLJIVO NAJFASCINANTNIJU PRIČU OVE SEZONE: /

O njoj se uopće ne priča, a jedan od glavnih aktera je Modrić

Image
REAL IMA UVJERLJIVO NAJFASCINANTNIJU PRIČU OVE SEZONE: /

O njoj se uopće ne priča, a jedan od glavnih aktera je Modrić

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

, Image: 491068601, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Nema Modrića?

Reala je uoči susreta dobio težak udarac nakon što se ozlijedio Eden Hazard, a neće biti niti Asensia, s druge strane upitan je nastup Sanea i Sterlinga. Luka Modrić konkurira za sastav, no španjolski mediji pišu kako će utakmicu započeti s klupe, a u veznom redu će igrati Valverde, Casemiro i Kroos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real bi, dakle, trebao zaigrati u sastavu: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Isco.

Zidane ovim sastavom zapravo odabire ziheraški pristup jer s Mendyjem, Valverdeom i Casemirom u momčadi ove je sezone dobio čak 12 utakmice od 15 u koliko su ova trojica igrala zajedno. Izostanak Modrića možda se može objasniti time da je ovo nešto defanzivnija varijanta Zidaneove uobičajene taktike, odnosno s Valverdeom u postavi Real gubi ponešto na kreativnosti u zadnjoj trećini terena, gdje je Modrić ipak bolja solucija, ali zato dobiva neizmjerno više u defenzivnoj fazi gdje Valverde obavlja ogroman posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo