MODRIĆ JE BIO ODSJEČEN: / Atomski dvojac Chelseaja ponovno uništio Kraljeve - 'Luka nije mogao igrati kao inače'

Image
Foto: Profimedia

'Luka je igrao vrlo duboko i nije mogao povezivati ofenzivni dio i vezni red, kao što to inače radi'

6.5.2021.
7:41
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Chelseaja jučer su zaustavili Real slavivši u Londonu u uzvratu polufinala Lige prvaka s 2:0 i s ukupnih 3:1 prošli dalje. Tako se londonska momčad po treći put u svojoj povijesti plasirala u finale elitnog natjecanja, u kojem će igrati protiv Man Cityja.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

LUKI NIJE BILO DO NIČEG: Odigrao je hrabro, ali jedan detalj otkriva koliko mu je u utakmici bilo teško

Image

LUKI NIJE BILO DO NIČEG: Odigrao je hrabro, ali jedan detalj otkriva koliko mu je u utakmici bilo teško

Ogorčeni ali i svjesni Španjolci

Španjolski mediji s dosta ogorčenja popratili su ovaj poraz Reala, ali nekako i svjesni kako je Chelsea bio bolji u obje utakmice. U prvoj u Madridu briljirao je vezni dvojac Kanté - Mouth a u uzvratu najviše je pokazao napadački trojac Werner - Havertz - Pulišic, naravno da su atomska vezna osovina Kanté - Mouth ponovno izdominirala vezni red Reala, odnosno Modrića i Kroosa. Prema statističkim podacima koji su se pojavili na Twitteru, Luka je za svoju igru dobio ocjenu 5 od ukupnih 10.

"Igrao je vrlo duboko i nije mogao igrati između veznog reda i napada, kao što to inače radi", stoji u opisu Lukine igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidane je pogriješio u nekim taktičkim stvarima. Nedovoljno zaliječenog Sergija Ramosa stavio je od prve minute, isto kao i Edena Hazarda koji nije pokazao ništa. Naravno da je to napravio izostankom nekih igrača. Modrić je igrao visoko u napadu iza Viniciusa i Benzeme, ali se tijekom susreta dosta trošio vraćajući se po loptu u posljednju fazu igre, kako bi povezao vezni red i napad, dao dinamiku igri...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Istina je da je ovo bila vjerojatno najteža sezona za Zidanea'

AS piše kako je nakon ovog neizvjesna budućnost Zidanea na klupi Reala.

"Istina je da je ovo bila vjerojatno najteža sezona za Zidanea", pišu Madriđani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca ističe kako je Chelsea bio superiornija momčad i kako se Realov motor "pregrijao i ugasio".

'Real je u jednom trenutku bio bez ideje'

Katalonski Mundo Deportivo, pak, naglašava kako je Zidane došao u London s planom pobijediti i kako je Viniciusa stavio na desno krilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hazard nije bio na utakmici niti se i očekivao i Mendy je upravo bio izašao iz ozljede. Osim toga, Realu je bilo teško i Chelsea je dobro postavio obrambeni blok, tražio je kontru s Havertzom i Mountom kao glavnim protagonistima. Samo s tim, Chelsea je onemogućio, utjecao na sporu tranziciju Reala, koji je u jednom trenutku skroz bio bez ideja i nesposoban generirati stvarnu opasnost. Da, Kroos i Modrić tukli su dva puta na gol, ali to se ne mogu računati kao prave šanse", stoji u tekstu u kojem se navodi kako je Pulisic bio prava noćna mora za Kraljeve. Njegovim ulaskom, Chelsea je stavio točku na i. Pulisic je bio fantastičan.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo