LEGENDARNI DUO / Modrić i Kroos pripremaju se za svoje posljednje putovanje: 'Oni su najuspješniji vezni par'

Image
Foto: Profimedia

Luka i Toni imaju 308 zajedničkih službenih utakmica za Real, a traju od 25. kolovoza 2014. u pobjedi od 2:0 protiv Córdobe

14.7.2023.
7:46
Profimedia
VOYO logo

"Modrić i Kroos, legendarni duo priprema se za svoje posljednje putovanje". Upravo je to naslov na tekstu španjolske Marce, koja se pozabavila ovim ikonskim veznim parom i usporedio ga s nekim drugim slavnim veznim parovima.

Image
SVE SE ZNA /

Igrači Reala krenuli s pripremama: U Madridu otkrili kada će se suigračima priključiti Luka Modrić

Image
SVE SE ZNA /

Igrači Reala krenuli s pripremama: U Madridu otkrili kada će se suigračima priključiti Luka Modrić

Traju 10 godina

Luka i Toni imaju 308 zajedničkih službenih utakmica za Real, a traju od 25. kolovoza 2014. u pobjedi od 2:0 protiv Córdobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu više igrati zajedno". Izjava je to koja se prošle sezone često mogla čuti kad Real nije odigrao dobro, a Toni Kroos nasmijao se svaki put kad bi to čuo...

"To je nešto što se stalno govori, međutim..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Luka Modrić na Anfieldu nije skrivao da mu takve izjave smetaju.

"Smeta mi, jer nekima djeluje da Toni i ja uistinu ne možemo igrati zajedno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Carla Ancelottija takve su rasprave, pak, bile bespredmetne.

"Oni su nedodirljivi", izjavio je Talijan više puta prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladost u veznom redu Reala

Marca piše kako Ancelotti sad u veznom redu svoje momčadi ima mladost. Modrić i Kroos će biti okruženi klincima koje je doveo stožer Reala kako bi učili od svojih uzora.

"Bračni par Modrić-Kroos naslijeđe je u povijesti Real Madrida i univerzalnog nogometa. Njihovo prisustvo, sada već legendarno i sa 308 zajedničkih službenih utakmica u Madridu, rođeno je 25. kolovoza 2014., prvog dana te sezone: 2-0 protiv Córdobe. Između uzvrata Svjetskog prvenstva koji je Njemačka osvojila u Brazilu i neke nelagode od strane Hrvata, Ancelotti nije mogao računati na obojicu u isto vrijeme tijekom predsezone", navodi Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta utakmica protiv Córdobe koju je vodio Chapi Ferrer, a sudio Gil Manzano. To je polazište za najuspješniji vezni par u Europi otkad je zajedno. Sada počinju njihova deseta sezona zajedno. Na tom putu, na kojem nastupaju četiri prvaka i ukupno 20 titula zajedno, Nijemci i Hrvati dijele suputnike, a Casemiro je najvažniji.

"Danas su Luka i Toni okruženi mladima, klincima koji će biti uz dvojicu igrača koji su im bili uzor. A protiv suparnika koji igraju u sastavima u kojima nema društva koje se može mjeriti s onim koje čine Nijemci i Hrvati na turneji, naslovima i nogometu u kopačkama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvalospjevi

Hvalospjevi na račun Realova dvojca ovdje ne staju. Vuku se paralele s famoznim veznim redom koji je u šezdesetim godinama prošloga stoljeća Kraljevskome klubu donio šest trofeja Kupa prvaka.

José Martínez Sánchez Pirri i Ignacio Zoco Esparza bili su perjanice Reala, a posebno se pamti antologijska pobjeda od 4:1 na Bernabéuu 1964. godine. Isto tako, pamti se i Kup 1966. i uzvrat protiv Partizana u Bruxellesu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"To im je velika ostavština. Nema veze s onim što će Kroos i Modrić ostaviti kad se na kraju sezone koja počinje taj par raziđe, jer Hrvatu je jasno da im je ovo posljednja sezona u Madridu. I odlučan je Luka oprostiti se u velikom stilu, pokazati da on i Kroos mogu nastaviti zajedno igrati na najvišoj razini. U tom nastojanju Luka ima saveznika iste vjere kao i on. Zove se Tony. I trećoj strani koja im slijepo vjeruje. I da se zove Carlos.

Madridski dnevnik odlučio pitati čitatelje tko je veći, Modrić i Kroos ili čuveni Barcelonin dvojac Xavi Iniesta. Rezultati su uvjerljivo na strani Luke i Tonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon MMA spektakla godine u zagrebačkog Areni, Fight Nation Championship po drugi put odlazi izvan granica Republike Hrvatske i to opet u Bosnu i Hercegovinu. Finale četvrte sezone ‘Armagedon Jamnica Pro Sport’ MMA lige očekuje nas u subotu, 22. srpnja, s početkom u 20 sati u Kulturno-sportskom centru Bugojno, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo