OKOMILI SE NA NJIH / Modrić i ekipa na žestokom udaru. Pogledajte što španjolski mediji pišu nakon kontroverzne utakmice Reala

Image
Foto: profimedia

Realu su po prvi put u 64 godine dosuđena tri penala na jednoj utakmici

3.4.2022.
8:59
profimedia
VOYO logo

Nogometaši Real Madrida napravili su veliki korak ka naslovu prvaka svladavši mu Vigu Celtu s 2-1 u 30. kolu Primere.

Karim Benzema je realizirao dva jedanaesterca i promašio još jedan u 64. minuti u nervoznoj utakmici u Vigu. Benzema je prvi zabio s bijele točke nakon 20 minuta nakon što je Nolito sapleo Edera Militaa, ali je Nolito izjednačio udarcem iz blizine nakon protunapada ubrzo nakon poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benzema je nakon što je Jeison Murillo faulirao Rodryga imao i penal u 64. minuti, ali mu je vratar Matias Dituro obranio udarac. Šest minuta kasnije Kevin Vazquez je sapleo Ferlanda Mendyja, a francuski napadač je ovaj puta bio precizan za pobjedu. Luka Modrić je igrao do 74. minute, ali baš i nije oduševio izvedbom, a Real je povećao vodstvo na ljestvici na 12 bodova u odnosu na drugoplasiranu Sevillu i 15 više od Barcelone.

Image
TRESE SE MADRID /

'Modrić je bio neobično isključen, ali Carlo Ancelotti ga ne smije dirati. Bilo koga može žrtvovati, samo njega ne'

Image
TRESE SE MADRID /

'Modrić je bio neobično isključen, ali Carlo Ancelotti ga ne smije dirati. Bilo koga može žrtvovati, samo njega ne'

Na udaru kritika

Međutim, ova utakmica po mnogočemu je bila kontroverzna. Prije svega zbog toga što su Realu po prvi put u 64 godine dosuđena tri penala na jednoj utakmici. Drugo, dva od ta tri penala bila su dosta sumnjiva, kod prvog penala sve je bilo čisto, međutim kod drugoga je, čini se, Lucas Vazquez pao ničim izazvan. Kod trećeg je pak Ferland Mendy podmetnuo nogu ispod stopera Celte i time isforsirao penal, a sudac je čak kontaktirao VAR i svejedno je donio odluku da će penala biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno, reakcije katalonskih medija bile su veoma burne, a katalonski Sport je preko naslovnice razvalio: "Dajte im titulu".

"Sudac je dosudio tri skandalozna penala za Real, a Celti je poništio gol zbog sumnjivog zaleđa. Real nije zaslužio pobjedu u Vigu, ali je uz pomoć suca najvjerojatnije osigurao naslov prvaka", piše tako Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mundo Deportivo je preko svoje naslovnice razvukao natpis: "Skandalozno". Komentirali su i kako Real nije zaslužio pobjedu u ovoj utakmici, ali da su imali golemu pomoć suca.

Značajne kritike poštedjela ih je Marca, no oni su ionako pristalice Reala. No i njihov je naslov aludirao na pobjedu izvojevanu penalima. "Jedanaest metara bliže naslovu prvaka", glasio je tako naslov Marce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo