LEGENDARNI TALIJAN I VATRENI / Modrić, Dalić i Del Piero otvorili nogometni kamp. Izbornik ima poruku za Talijane: 'Želim vidjeti tko je bolji'

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Talijan izuzetno cijeni Hrvatsku i njezine građane, kao i sportaše

16.7.2021.
21:55
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je prošlogodišnje izdanje otkazano zbog pandemije koronavirusa, Italia Soccer Camp ove se godine ipak vratio u Hrvatsku. Ovogodišnje izdanje kampa, koje je pod pokroviteljstvom PBZ-a, otvorili su kapetan Vatrenih, Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić i legendarni Talijan Alessandro Del Piero.

U kamp će moći djeca od 7 do 14 godina, održat će se u Zagrebu od 30. kolovoza do 3. rujna, a sudjelovat će 100 djece uključujući i djecu Dječeg doma Zagreb i korisnike programa Centra za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno". U kampu će raditi s najboljim talijanskim trenerima, a prisutnima se na medijskoj konferenciji obratio Del Piero koji je započeo govor na hrvatskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobar dan svima. Naučio sam još par riječi, ali neću vam otkriti koje su jer su me to naučili bivši suigrači iz kluba. Sigurno nisu riječi: 'Bok, kako si?' i 'Kako se zoveš?' Sretan sam što sam u Hrvatskoj nakon toliko dugo vremena. Drago mi je što sam se opet susreo sa Zlatkom i Lukom i hvala vam na svim komplimentima, a sad ću ja vama uručiti komplimente za sve što ste napravili prije tri godine i svu strast koju imate u svojoj igri. Ako ste vi, Zlatko, navijali za nas u finalu Eura, i mi smo navijali za vas prije tri godine", rekao je Del Piero u uvodu.

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

'Vi ste pobjednici'

Talijan izuzetno cijeni Hrvatsku i njezine građane, kao i sportaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliki ste pobjednici i zato što ste dio ove inicijative koja je fantastična iz više gledišta. Jedna od najvažnijih stvari zbog kojih sam ovdje je zato što i sam imam troje djece i svi igraju nogomet, barem pokušavaju, još su mali. Volim poticati druge na nogomet. Ovo je šansa za djecu koja nemaju prilike kao moja i puno djece u ovoj zemlji. Ovako imaju priliku znojiti se, igrati i uživati zajedno. Nema ljepše stvari nego biti u pobjedničkom timu jer ovo je timska igra. Jako sam sretan i zadovoljan svojom karijerom i što sam se bavio sportom koji mi je puno dao. Hvala svima koji su omogućili ovo. Hvala na gostoprimstvu ovoj zemlji koja ima mnogo sličnosti s Italijom", rekao je Del Piero.

Kasnije je riječ dobio Zlatko Dalić koji je usput istaknuo kako bi volio odmjeriti snage s Talijanima na SP-u 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas su točno tri godine od velikog dočeka hrvatske reprezentacije u Zagrebu. Točno tri godine otkada smo osvojili srca cijeloga svijeta. Ove je godine to pošlo za rukom našim prijateljima Talijanima. Čestitam im na tituli prvaka Europe, zasluženoj. Samo prisustvo prvaka Europe i viceprvaka svijeta je znak koliko je akcija vrijedna, velika i koliko je podržavamo. Želim da kamp bude uspješan, a moja je želja da sljedeće godine u Kataru igraju Italija i Hrvatska pa da vidimo tko je bolji", rekao je Zlatko Dalić.

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

'I ja želim Talijane'

Zatim se obratio i Luka Modrić, koji se također nada da će igrati s Talijanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čast i zadovoljstvo mi je biti danas ovdje i biti dio ovog projekta. Znam koliko su kampovi važni za djecu jer sam i ja trenirao u kampovima u kojima često iskoče neki novi talenti. Može se naučiti ne samo nešto o nogometu nego i o zajedništvu. Htio bih zahvaliti svima koji su ovo omogućili i nadam se da će ovo biti uspješan kamp. Kao što je i izbornik rekao, nadam se da ćemo u Kataru igrati protiv Talijana", veli Luka Modrić.

Tri najtalentiranija sudionika kampa će dobit će priliku pohađati Dan talijanskog nogometnog kampa zajedno s djecom iz drugih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo