MODRI OPET NA MOMČAD KOJU JE OLMO DEMOLIRAO: / Predvodit će ih bivši napadači Lokomotive i Dinama, a najskuplji igrač im je ozlijeđen

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U prvom su pretkolu Lige prvaka slavili protiv Djurgardena 2:0, dok su u drugom impresivno svladali Celtic u gostima 2:1

31.8.2020.
12:31
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Dinamo u današnjem je ždrijebu Lige prvaka dobio jednog od najtežih protivnika. Mađarski Ferencvaroš bit će velik zalogaj za Zorana Mamića i njegovu momčad, no, ako je suditi po povijesti okršaja ovih dviju momčadi, ne prevelik.

U dosadašnja četiri dvoboja Dinamo je triput pobijedio, a jedan je dvoboj završio bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako se dobro sjećamo, Dinamo je prošle sezone u 3. pretkolu Lige prvaka igrao također s Ferencvarošem i napravio pravi show u Mađarskoj, gdje je slavio s visokih 4:0. Strijelci za Modre bili su tad Ademi, Gojak, Olmo i Petković, a Španjolac je upravo protiv Mađara odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u Dinamovom dresu.

Olma, naravno, neće biti u ovoj utakmici, no kostur momčadi Dinama ostao je više-manje isti kao i prije godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije tih obračuna Dinamo i Ferencvaros su se borili za ulazak u finale Kupa velesajamskih gradova u sezoni 1962./63. U Budimpešti je bilo 1:0 za Dinamo, a u uzvratu 2:1. Zagrepčani su u finalu u dvije utakmice poraženi od Valencije.

Image
ŽDRIJEB 3. PRETKOLA LIGE PRVAKA: /

Dinamo doznao protivnika, Modrima se ipak nije ostvarila želja, dobili jednog od najtežih suparnika

Image
ŽDRIJEB 3. PRETKOLA LIGE PRVAKA: /

Dinamo doznao protivnika, Modrima se ipak nije ostvarila želja, dobili jednog od najtežih suparnika

Uzuni i Baturina

Ne bi se to moglo reći za Mađare čiji su glavni aduti ove sezone stigli upravo iz Zagreba. Lokomotiva je, naime, prodala svog prvog napadača Myrta Uzunija ovog ljeta za 1,8 milijuna eura u Ferencvaroš, a Dinamo im je iz svoje druge momčadi prodao mladog Roka Baturinu, također napadača, za milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferencvaroš je prošle i pretprošle sezone bio prvak Mađarske, a ove je sezone krenuo sa jednim remijem i jednom pobjedom u dvije prvenstvene utakmice. Valja napomenuti i da je njihov najskuplji igrač Oleksandr Žubkov ozlijeđen i teško je da će nastupiti protiv Dinama.

U prvom su pretkolu Lige prvaka slavili protiv Djurgardena 2:0, dok su u drugom impresivno svladali Celtic u gostima 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem pretkolu Lige prvaka igra se samo jedna utakmica i to u Budimpešti, a na rasporedu je 15. ili 16. rujna.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo