MODRA BAJKA JE ZAVRŠILA, IGRAČI SVE PROKOMENTIRALI: / Evo zbog čega žale Dinamovi nogometaši i što je obećao njihov trener

Image
Foto: PIXSELL

'Bilo je par situacija koje su presudile'

15.3.2019.
8:15
PIXSELL
VOYO logo

Dinamova nogometna bajka završila je u Lisabonu u fazi osmine finala Europske lige nakon što je domaćin Benfica u osnovnom dijelu utakmice izjednačio maksimirskih 1-0 iz prvog sraza, a u dodatnom vremenu i postavio konačnih 3-0.

Izvrsna europska sezona hrvatskog prvaka tako je stigla svom kraju. Igrači sastava kojeg vodi Nenad Bjelica bili su, očekivano i razumljivo, utučeni. Službena mrežna stranica kluba donosi njihove dojmove nakon ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BENFICA – DINAMO 3-0: /

Modri se raspali u produžecima – nemilosrdni portugalski velikan uništio Dinamov europski san

Image
BENFICA – DINAMO 3-0: /

Modri se raspali u produžecima – nemilosrdni portugalski velikan uništio Dinamov europski san

Srce na terenu

"Glupo je pričati o odlukama suca. Šteta... dali smo sve od sebe, ostavili srce na terenu. Jako nam je žao, zaslužili smo više. Trebali smo zabiti koji gol i sve bi bilo drugačije. Nema veze... napravili smo jako velik posao, ali nemamo što sada. Treba ići dalje uzdignute glave. Znali smo da će biti jako teško, ali stvarno smo se borili. Jako dobro smo se branili, Benfica je zabila prvi gol, otvorilo im se. Osjećamo da smo mogli napraviti nešto više, zato nam je najviše žao. To je nogomet, moramo im čestitati na pobjedi. Zabili su tri eurogola. Teško mi je sada reći nešto više od ovoga", rekao je Petar Stojanović dok je Mario Šitum dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Žao mi je...'

"Jako nam je žao. Znali smo da će biti teška utakmica. U prvom dijelu nisu imali konkretne šanse, u drugom dijelu su s par izmjena ubrzali ritam. Zabili su dva gola, pa onda i taj zadnji. Žao mi je zbog naših promašenih prilika. Žao mi je za priliku Gojaka, taman mu je lopta odskočila u ključnom trenutku. Bio sam iza njega sam, s 2-1 mi prolazimo dalje. Žao mi je i prilike Atiemwena 1 na 1 s golmanom. Imali su posjed i sve, ali mi smo imali tako dobre šanse. Šteta... nažalost naš europski put završava."

'Ja prvi nisam bio na nivou'

"Odigrali smo relativno defanzivnu utakmicu. Bilo je par situacija koje su presudile. Jedan dobar potez Jonasa koji nas nije dotukao, ali nas je svakako šokirao. Mogli smo puno bolje... suca neću komentirati. Sudac je bio prilično arogantan, na njega ne možemo utjecati. Možemo samo na sebe i svoju igru. Ono je bio penal, točka. Ne trebamo se vaditi na te stvari. To su situacije koje mogu odlučiti utakmice. Sigurno bi nam to pomoglo, ali nećemo se vaditi. Trebamo raditi na stvarima koje mi možemo poboljšati. Ja prvi u napadu nisam bio na nivou. Sigurno da je to nešto što je otežalo cijeloj momčadi. Ostaje žal za tim, da smo mogli više, iako smo napravili veliku stvar", kazao je Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica osjeća ponos

Na sve se s ponosom osvrnuo i Dinamov trener Nenad Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega, čestitke Benfici na prolasku u sljedeće kolo. Čestitao bih i svojim igračima na ovoj utakmici, na svemu što su odigrali ove sezone i što će odigrati. Ispred nas je puno izazova. Jako sam ponosan što ih treniram i što sam dio ove Dinamove priče. Uvjeren sam da će ovaj put ići dalje."

"Sigurno da smo mogli više napraviti, pogotovo gledajući prvu utakmicu na Maksimiru kad smo bili puno bolji. Benfica nije dala previše šansi da ih iznenadimo, kao da nismo imali previše uvjerenja da možemo ili je jednostavno Benfica bila toliko superiorna da nam nije omogućila niti jednu šansu. Da smo zabili za 2-1, možda bi se utakmica okrenula. Kasnije smo imali igrača manje, pokušavali smo, ali nismo uspjeli ništa napraviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Sudačke odluke Bjelica nije želio komentirati, rekao je da 'smo razočarani rezultatom i ispadanjem iz Europe' te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali smo vrlo ponosni na sve što smo ostvarili. Dečki su utučeni, ali sutra je novi dan. Okrećemo se novim izazovima i do kraja sezone bit ćemo vrlo uspješni."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo