'Mnogi neće mirno spavati! Bit će svašta i to uskoro!'

'Sve će se doznati, sve je dokumentirano i snimljeno i to je ono zbog čega će se mnogi zabrinuti. Vjerujte mi, mnogi neće mirno spavati. Bit će svašta, i to uskoro!

14.12.2011.
13:55
VOYO logo

Bivši načelnik PU Zadarske Svemir Vrsaljko i ratni zapovjednik Poskoka, danas savjetnik za sigurnost u Hrvatskim autocestama, bio je bliski prijatelj Paška Maleša, pokojnog oca Hajdukovog predsjednika Hrvoja i upravo je on heroja Splita prije nekoliko mjeseci nagovorio da surađuje s USKOK-om i započne razotkrivanje najveće afere u povijesti Hrvatskog nogometnog saveza.

Zasad su iza rešetaka završili Stjepan Djedović i Željko Širić, a Vrsaljko tvrdi da je to samo početak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xmyy3d?hideInfos=1

"Kad mi Hrvoje u četiri oka rekao što Širić traži od njega i kad sam mu rekao što mislim o tome, nije mu puno trebalo da donese odluku. Bilo je to doslovce u minuti. Rekao sam mu: 'Ili ćeš pristati da te žvaču kao žvakaću gumu dok si sladak pa te onda ispljunu ili ćeš biti na ponos svom pokojnom ocu, svojoj obitelji i djeci. Moraš biti svjestan da te sredina neće razumjeti!' Udarili su na Hajduk, a taj je klub institucija Dalmacije i Hrvatske", rekao je Vrsaljko za Globus i otkrio neke detalje komunikacije uhićenog dvojca i tada već ozvučenog Maleša:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djedović i Širić su tražili novac na ime nekih starih dugovanja jer su tvrdili da je to godinama tako funkcioniralo i da su prijašnja vodstva Bilih plaćala sucima, da je to bilo uobičajeno. Vjerujte mi, to kako je Maleš sve ovo odradio ne bi ni neki policijski profesionalci. Mislili su da je naivac i balavac kojim će lako manipulirati. Ja sam mu savjetovao da se s njima ponaša kao da nije dorastao svojoj funkciji. Opustili su se, a ne biste vjerovali koliko su bili bahati u kontaktima s njim. Bili su takvi jer su godinama imali zaštitu ljudi iz institucija. Sve će se doznati, sve je dokumentirano i snimljeno i to je ono zbog čega će se mnogi zabrinuti", tvrdi Vrsaljko koji poručuje:

"Vjerujte mi, mnogi neće mirno spavati. Bit će svašta, i to uskoro! Ja sam još 1997. rekao da organizirani kriminal ne može funkcionirati bez sprege s institucijama. Tadašnji ministar policije Ivan Penić sazvao je konferenciju za novinare da bi to opovrgnuo. Ali, ova će istraga pokazati da je upravo tako. To je sve što vam zasad mogu reći. Znam da su krenule priče da je ovo sve namještaljka kako bi se ustoličila neka druga struja na čelo HNS-a, prije svega ona Igora Štimca. Ali, kunem vam se, to nema veze s time. O stvarima o kojima je Hrvoje govorio zna se već godinama. Vrlo brzo mnogo će se toga još otkriti", tvrdi Vrsaljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo