VELIKE RIJEČI / Mladog Vatrenog uspoređuju s najboljim na svijetu: 'Visok, jak i pokretan, kao da je rađen u istom kalupu'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski U21 reprezentativac Roko Šimić oduševljava svojim igrama na početku nove sezone

2.10.2023.
8:58
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski U21 reprezentativac Roko Šimić oduševljava svojim igrama na početku nove sezone. U prvom kolu Lige prvaka s golom i asistencijom je predvodio svoj RB Salzburg do pobjede nad Benficom, a u srijedu će biti domaćini branitelju naslova Manchester Cityu.

Image
Serie A /

Lukaku i Pellegrini za tri boda Rome

Image
Serie A /

Lukaku i Pellegrini za tri boda Rome

Engleski Daily Mail u najavi te utakmice i povratka Erlinga Haalanda u Salzburg izdvaja činjenicu da Salzburg ima tendenciju 'napraviti' ubojitog napadača jednog iza drugog. Nakon što su prodali Haalanda u Borussiju Dortmund, napad Salzburga predvodio je sjajni Slovenac Benjamin Šeško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Šeško s 20 napustio Salzburg, svoju priliku dočekao je idući koji stiže iz 'Salzburgove tvornice' - Roko Šimić.

"Šeško je u Salzburg stigao kao 16-godišnjak, probijao se kroz mlađe klupske kategorije i na posudbi u Lieferingu. Kad mu je bilo 20 tražili su ga klubovi iz Premier lige, među njima i Manchester United, no odlučio se nastaviti u RB Leipzigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su prodali Šeška za 24 milijuna eura, okrenuli su se novoj mladosti, pozvali su Roka Šimića s posudbe iz Züricha i postavili ga u napad uz Karima Konatea, 19-godišnjaka koji igra za reprezentaciju Obale Bjelokosti", divi se Daily Mail čudesnom radu Salzburga s mladim napadačima.

'Visok, jak i pokretan, kao da je rađen u kalupu Haalanda i Šeška'

Posljednji dio teksta su posvetili mladom sinu proslavljenog bivšeg Vatrenog Darija Šimića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konate je igrač izbrušene oštrice, dobre tehnike i okretnosti. Roko je borac, igrač koji traži duele. Sjajno se nadopunjuju, ali su još mladi i dajemo im priliku za daljnji razvoj. Uvjeren sam da će i njih put odvesti u europske klubove", rekao je sportski direktor kluba Bernhard Seonbuchner.

"Šimiću je 20, rođen je u Italiji nakon što je njegov otac Dario, hrvatski reprezentativac sa 100 nastupa za nacionalnu momčad, osvojio Ligu prvaka s Milanom. Visok, jak i pokretan, kao da je rađen u kalupu Haalanda i Šeška, kao da RB Salzburg ima laboratorij za kloniranje skriven u brdima", piše Matt Barlow za Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo