UZ MALE POTEŠKOĆE / Mladi Vatreni upisali prvu službenu pobjedu nakon 350 dana: U golijadi bolji od Farskih Otoka

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

12.9.2023.
17:43
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska U-21 reprezentacija započela je kvalifikacije za Europsko prvenstvo uvjerljivom pobjedom na Farskim Otocima. Iako, nije sve bilo tako jednostavno. Mladi Vatreni imali su vodstvo od 3-0, ali u 85. Farani su bili na samo golu zaostatka. Međutim, u 92. minuti Ljubičić je nakon prekrasne akcije potvrdio pobjedu Hrvatske.

Image
BIVŠI SSSR MU LEŽI /

Jedan Vatreni bi se sjajno snašao na 'istočnom bojištu' zbog ovog frapantnog podatka

Image
BIVŠI SSSR MU LEŽI /

Jedan Vatreni bi se sjajno snašao na 'istočnom bojištu' zbog ovog frapantnog podatka

KRAJ

Farski Otoci - Hrvatska

2-4

Farski Otoci: A.Petersen - Dam, Rusborg (od 76. Dahl-Olsen), Johannesen, Oregaard, Brunni (od 27. Poulsen) - Samuelsen, Mneney, B.Petersen, Barđarson (od 46. Sorensen) - Nielsen

Hrvatska: Čavlina - Perković (od 81. Ljubičić), Tikvić, Katinić - Bukvić, Hodža, Sigur, Lisica (od 71. Soldo) - Biuk, Beljo ( od 81. Ivanović), Šimić( od 81. Vidović)

U drugoj minuti mladi Vatreni imali su dva vezana kornera, ali nije bilo opasnosti po gol Farana. U 12. minuti pomutnju u obrani domaćina napravio je Roko Šimić, na kraju je bio i srušen u kaznenom prostoru, ali sudac se nije oglasio. U 15. minuti Samuelson je sam izišao pred Čavlinu i promašio cijeli gol, a onda je u idućem napadu gol pao na drugoj strani. Lisica je ubacio, a Šimić fenomenalno iz voleja prebacio vratara Petersena i doveo mlade Vatrene u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 28. minuti domaćini su bili primorani napraviti prvu promjenu. Ozlijeđenog Brunnija zamijenio je Poulsen. Tri minute kasnije lijepo su kombinirali naši, ali dodavanje Šimića nije došlo do Belje. Ubrzo nakon toga, zaprijetio je vrlo aktivni Bukvić. Prošao je dva čuvara, a zatim pucao s ruba šesnaesterca, a lopta je prošla tik uz vratnicu. Nije dugo trebalo za novu prijetnju Hrvatske, u 33. minuti iz daljine je tukao Hodža, ali nije bilo preciznosti. U 44. minuti ponovno je udarac oprobao Hodža - i pogodio! Visoko su stali mladi Vatreni i kombinirali, a veznjak Rijeke primijetio je rupu u obrani i neobranjivo pucao u same rašlje. Na samom kraju sudačke nadoknade glavom je zaprijetio Johannesen, ali na odmor se otišlo s lijepih 2-0 za Hrvatsku.

Miran početak drugog poluvremena, ali na kraju je ispala prava ludnica

Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Mauro Perković u 47. minuti susreta. Dvije minute kasnije, Šimić je pred praznim golom imao priliku glavom pospremiti loptu u mrežu, ali u zadnji tren igrač Farskih Otoka visoko diže nogu i izbija ju van granica igrališta. Napadač mladih Vatrenih završio je na travnjaku, ali sudac ni ovaj put nije pokazao na bijelu točku. U idućem napadu domaćini su tražili kazneni udarac, ali sudac Muller samo je odmahnuo rukom. Primirila se utakmica u drugom dijelu, u prvih 20 minuta nije bilo prilika vrijednih spomena, a onda je u 69. minuti ponovno potegnuo Hodža, ali ravno u Petersena. Rješenje utakmice došlo je u 75. minuti. Beljo je pokušao proigrati Šimića, ali stoper Farskih Otoka to je dodavanje presjekao, međutim, lopta se vratila Belji u noge i on je s lakoćom matirao domaćeg vratara i tako povećao vodstvo Hrvatske na 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute kasnije, Farani su smanjili na 3-1 preko Dahl-Olsena. Poigravali su se u obrani mladi Vatreni i domaći sastav to je kaznio. U 81. minuti izbornik Skočić napravio je trostruku zamjenu - izašli su Šimić, Beljo i Perković, a ušli su Vidović, Ljubičić i Ivanović. Dahl-Olsen u 85. minuti smanjio je na 3-2 i unio nervozu u hrvatske redove. Veliku priliku za 4-2 imali su hrvatski reprezentativci u 89. minuti, ali Biuk nije uspio poentirati. Napokon, u drugoj minuti sudačke nadoknade Marin Ljubičić je nakon prekrasne akcije matirao domaćeg vratara i tako potvrdio pobjedu Hrvatske na dalekom gostovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo