[FOTO] JEDNA OD NAJBOLJIH MOMČADI EUROPE RAZBILA DINAMOVE FAKINE: / Mladi dinamovci zabili prvi, pa se totalno pogubili u Nyonu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Benfica prošla Dinamo u četvrtfinalu Lige prvaka za mlade nogometaše i izborila poluzavršnicu protiv Ajaxa

18.8.2020.
19:56
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

SEDLOSKI NAKON PORAZA OD BENFICE: ‘Odlično smo ušli, pa počeli malo ‘izmišljati’ neke stvari. Griješili smo i izgubili’

Image
SEDLOSKI NAKON PORAZA OD BENFICE: /

'Odlično smo ušli, pa počeli malo 'izmišljati' neke stvari. Griješili smo i izgubili'

Image
SEDLOSKI NAKON PORAZA OD BENFICE: /

'Odlično smo ušli, pa počeli malo 'izmišljati' neke stvari. Griješili smo i izgubili'

Četvrtfinale Lige prvaka za mlade

DINAMO - BENFICA 1:3

Dinamo (4-1-4-1): Josipović; Batistić, Šutalo (C), Leš, Gvardiol; Duvnjak; Karrica, Julardžija, Janković, Marin; Tueto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica (4-3-3); Kokubo; Ferreira, Alvaro, Morato, Araujo; Bernardo, Brito, Dantas (C); Ramos, Araujo, Embalo

Strijelci: 1:0 Karrica (16), 1:1 Araújo (37), 1:2 Gonçalo Ramos (53), 1:3 Gonçalo Ramos (59)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Mlada momčad Dinama nije se uspjela plasirati u polufinale juniorske nogometne Lige prvaka nakon što je u susretu četvrtfinala u Nyonu izgubila od Benfice sa 1:3.

Mladi plavi lavovi poveli 1:0, međutim...

Dinamo je poveo sa 1:0, međutim portugalski velikan je u nastavku susreta okrenuo rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak za Dinamo zabio je Bernard Karrica u 16. minuti, dok su strijelci za Benficu bili Henrique Araujo (36) i Goncalo Ramos (53, 59). Dinamo je utakmicu završio s dva igrača manje. U 90. minuti je isključen vratar Renato Josipović, a u trećoj minuti nadoknade i Niko Janković.

Utakmica se trebala igrati u ožujku u Maksimiru, međutim epidemija koronavirusa je prekinula natjecanje. UEFA je potom donijela odluku da se juniorska LP nastavi u Nyonu završnim turnirom "Final Eight".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, otada se puno toga promijenilo. Otišao je trener Igor Jovićević, došao Goce Sedloski, dok je momčad pretrpjela velike promjene u odnosu na onu koja je izborila četvrtfinale.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je sjajno ušao u susret i u 16. minuti je stigao do prednosti Karricinim golom. Edin Julardžija je uputio sjajnu loptu kroz sredinu, Karrica je izbjegao zaleđe i zabio za vodstvo preko Kokuba.

Portugalci u nastavku susreta bili bolji i uspjeli su preokrenuti rezultat

Nažalost, Portugalci su u nastavku susreta bili bolji i uspjeli su preokrenuti rezultat. Benfica je izjednačila u 36. minuti. Umaro Embalo je prošao po desnoj strani i poslao nisku, oštru loptu u peterac, gdje je Henrique Araujo rutinski zabio za 1:1. Portugalci su okrenuli rezultat u 53. minuti nakon što je Tiago Araujo nabacio, a Ramos glavom zabio za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo šest minuta kasnije Ramos je postigao i svoj drugi pogodak na utakmici nakon ubačaja Embala kojem je to bila druga asistencija. Ovoga puta centrirao je lijevom nogom, a Ramos glavom proslijedio loptu za 3:1.

Najbolju priliku u drugom dijelu Dinamo je imao u 83. minuti, no Marin je loše pucao glavom. U samoj završnici Dinamo je ostao bez dva igrača. U 90. minuti je isključen vratar Josipović koji je s leđa pokosio Benficinog igrača koji je zadržavao loptu, dok je tri minute kasnije zbog drugog žutog isključen i Janković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je Modrima bio drugi uzastopni nastup u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka i drugi poraz

"Modrima" je ovo bio drugi uzastopni nastup u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka i drugi poraz. Lani su izgubili od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Zagrepčani su u Londonu vodili sa 2:0, ali Chelsea je u zadnjih 14 minuta izjednačio i potom slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Korak do četvrtfinala Dinamo je prvi put bio 2016. godine kada je u osmini finala pobijedio Anderlecht u Bruxellesu sa 2:0, ali naknadnom je odlukom "za zelenim stolom", zbog nastupa igrača s viškom žutih kartona, ipak dalje prošla belgijska momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modre" je prvi put zaustavila administrativna pogreška, drugi put jedanaesterci, a niti "treća sreća" nije bila sretna. Benfica je bila bolja i zasluženo je slavila.

Benfica protiv Ajaxa

Benfica će u polufinalu igrati protiv Ajaxa koji je u ranije odigranom susretu, također sa 3:1 porazio danski Midtjylland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci za momčad iz Amsterdama bili su Rasmussen (38), Hansen (52) i Ideho (77), a jedini pogodak danskog sastava bio je zapravo autogol Ajaxova vratara Reizigera (74), koji je loše zahvatio loptu prilikom pokušaja ispucavanja i poslao ju u svoju mrežu.

U preostalim četvrtfinalnim dvobojima koji su na rasporedu u srijedu sastaju se Salzburg - Lyon, te Inter - Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI ČETVRTFINALA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO - Benfica 1:3 (Karrica 16 / Araujo 36, Ramos 53, 59) Ajax - Midtjylland 3:1 (Rasmussen 38, Hansen 52, Ideho 77 / Reiziger 74-ag)

U srijedu: Salzburg - Lyon Inter - Real Madrid

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLUFINALE - 22. kolovoza Ajax - Benfica Salzburg / Lyon - Inter / Real Madrid

FINALE - 25. kolovoza

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90'+4 - GOTOVA JE UTAKMICA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Još je malo do kraja, Benfica je usporila igru i čeka kraj. Odugovlače Portugalci...

80' - Evo sad šanse za Dinamo. Ajoooj, šteta. Kapitanović je ubacio, Barišić proslijedio za Marina koji je bio na drugoj stativi, ali Dinamova sedmica nije uspjela zabiti i smanjiti rezultat na 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Dinamo ne može ništa napraviti u igri. Portugalci su svoj posao obavili, sada smo čekaju kraj utakmice.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Dvostruka promjena u Dinamu. Sedloski je odlučio trgnuti svoju momčad ubacivši Tomeka i Pargera umjesto Duvnjaka i Batistića. Vidjet ćemo hoće li to uroditi plodom.

59' - Još je pola sata do kraja, ali čini se da je priča u Nyonu gotova. Dinamo je skroz pao u igri. Embalo je još jednom probio desnu stranu gdje je izvozao igrača Dinama koji je bio kao na vrtuljku, a onda ubacio u peterac gdje je opet Ramos bio na pravom mjestu i pogodio za 3:1 i to opet glavom.

59' - Benfica sad vodi 3:1. Gonçalo Ramos je opet zabio.

53' - Benfica vodi 2:1. Gonçalo Ramos je strijelac.

51' - Antonio Marin je presjekao loptu Ferreiri i sjurio se prema golu Benfice, ali isti igrač ga je uspio zaustaviti. Jorner je za Dinamo. Matea Leša je tukao, ali obranio je to golman Benfice...

46' - Žuti karton je odmah dobio Batistić...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Nyonu. Kapitanović je ušao kod Dinama umjesto Fotsa.

45'+4 - Gotovo je prvo poluvrijeme. Dinamovi fakini dobro počeli, zabili gol, pa se potpuno pogubili. Dantas nam je napravio ogromne probleme. Pred kraj poluvremena Marin i Ferreira se zakačili.

45' - Igrat će se još 4 minute nadoknade.

45' - Evo i tenzija na terenu. Ferreira i Marin su se sada zakačili, no ostali igrači su ih razdvojili da sukob ne eskalira. Ipak, sucu to ništa nije promaknulo pa je obojici dao po žuti karton.

42' - Benfica i dalje prijeti, mladi dinamovci su pogubljeni. Araujo je opet bio potpuno sam, ali nije baš najbolje pucao. Ovo ne izgleda dobro.

37' - Benfica zabija za 1:1. Henrique Araújo je strijelac. Dogodilo se ono čega smo se i pribojavali. Embolo je neometan, kao na autoputu prošao po desnoj strani i ubacio na vrh peterca gdje je Araujo bio neshvatljivo sam. Dinamovci su ga ostavili samog, nisu pratili napad. Neka je ovo buđenje Dinamovih fakina.

30' - Dinamo je pao u igri, sad opasno živi. Nakon što su zabili gol, mladi dinamovci su nekako pali i izgubili dominaciju i pritisak. Dantas, na drugog strani, radi Dinamovim fakinima opasne probleme, Josipoviću posebno. Ubacio je iz kornera, imao je golman Dinama male probleme, ali na kraju ju je uspio uhvatiti.

28' - I dalje napadaju mladi Portugalci. Dantas je izveo korner, lopta je išla prema Moratu, no srećom nije bilo ozbiljnije opasnosti za Modre. Drži Dinamo njegovo minimalno vodstvo. Opasan je Dantas, trenutno najopasniji u momčadi Benfice.

24' - Benfica pritišće nakon gola, evo ima prilike. Tueto je napravio prekršaj pa je Dantas izveo slobodan udarac, lopta je ubačena u peterac ali je dosuđeno zaleđe Ferreire. Dvije opasnije prilike za Benficu.

19' - Uf, spasio se sad Dinamo. Benfica je mogla zabiti za 1:1. Dantas je vodio loptu na lijevoj strani i ubacio na vrh peterca gdje je Ramos pucao glavom u padu, iz teške situacije, ali lopta je otišlo malo pored stative. Zaspali su Dinamovi stoperi na trenutak i odmah opasnost. Benfica je mogla izjednačiti odmah nakon primljenog gola. Na svu sreću nije...

16' - GOOOOL: Vodi Dinamo 1:0. Karrica je zabio. Dinamo je sjajno otvorio utakmicu, čekao se završni pas kojim bi izbacili Portugalce iz igre, a njega smo vidjeli od sjajnog Julardžije koji je pokazao umijeće. Karrica je stao između linija i čekao reakciju suigrača, a Julardžija mu je poslao fantastičnu loptu u prostor iza obrane Benfice. Karrica je izašao sam na golmana Benfice i mirno to pogodio za 1:0...

14' - Korner je za Dinamo. Janković će ga izvesti. Gvardiol promašuje...

11' - Sad je Leš skrivio prekršaj nad Gonçalom Ramosom i to je sad slobodnjak za Benficu. Odlazi to pored gola.

10' - Umaro Embaló skrivio je prekršaj nad Gvardiolom. Slobodni udarac je za Dinamo. Ništa od tog pokušaja.

9'- Odmah uzvraćaju mladi Portugalci akcijom, ali Tueto Fotso je u zaleđu.

9' - Prekršaj Marina nad Umarom Embalóm.

7' - Guardiol je dobro prošao i zaradio prvi udarac iz kuta za Modre.

6' - Batistić je ubacio u peterac s desne strane, a onda se lopta od Marina odbila u gol-aut.

3' - Julardžija je pokušao, ali lopta je završila u autu.

1' - Počela je utakmica.

17:00 - Stigli su sastavi.

14:23 - Mladi Dinamovi nogometaši će drugu uzastopnu sezonu nastupiti u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka, a suparnik na završnom turniru u Nyonu bit će im lisabonska Benfica. U završnici u Nyonu vodit će ih Goce Sedloski, bivši stoper Modrih, koji je odnedavno trener druge Dinamove momčadi (Dinamo II). Utakmica počinje u 18 sati, a možete ju pratiti na programu Arena Sport 1.

'Dobro poznajemo Benficu. Jedna su od najboljih momčadi u Europi'

"Dobro poznajemo Benficu, gledali smo ih i analizirali. Jedna su od najboljih momčadi u Europi, ali time ne tražim alibi. Benfica je bila prva u skupini s pet pobjeda u šest utakmica. U gostima su pobijedili Zenit sa 7:1 i Leipzig s 3:0, a u osmini finala Liverpool sa 4:1. No, mi ćemo se postaviti kao Dinamo, dakle s čvrstim gardom. Znamo kakva je Benficina škola, ali znamo i kakva je Dinamova", izjavio je, kako prenosi internetski portal Dinama, Goce Sedloski. On je na trenerskoj klupi juniorske ekipe Dinama naslijedio Igora Jovićevića, koji je mladu maksimirsku družinu u europskim dvobojima sjajno vodio ove i prošle sezone.

Image

13.08.2020., stadion Kranjceviceva, Zagreb - Druga HNL, 1. kolo, GNK Dinamo II - BSK Bjelo Brdo. Trener GNK Dinamo II Goce Sedloski. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U grupnoj fazi juniorske Lige prvaka mladi Dinamovci su ostvarili tri pobjede, dva remija i jedan poraz, završivši drugi u skupini, iza Atalante, a ispred Manchester Cityja i Šahtara. Kasnije su u nokaut fazi svladali Dinamo Kijev i Bayern, i to oba suparnika u gostima boljim izvođenjem jedanaesteraca.

'Čestitam mojem prethodniku Igoru Jovićeviću'

"Pogledao sam sve utakmice i stvarno su igrali dosta dobro. Čestitam mojem prethodniku Igoru Jovićeviću, koji je to jako dobro složio i vodio. Za taj su uspjeh zaslužni i on kao trener, i dečki na terenu. Šteta je jedino što protiv Benfice ne igramo na svom terenu pred svojom publikom, ali što možemo. Ne idemo ondje tek toliko da odigramo utakmicu, ovo je povijesna prilika i za klub, i za nas", napomenuo je Sedloski.

Prošle sezone Dinamovi juniori su u četvrtfinalu Lige prvaka u Londonu vodili 2:0, ali je Chelsea u zadnjih 14 minuta izjednačio i potom slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca.


Četvrtfinale (Nyon): Midtjylland - Ajax (18. kolovoza) Dinamo - Benfica (18. kolovoza) Salzburg - Lyon (19. kolovoza) Inter/Rennes - Juventus/Real Madrid (19. kolovoza)

Polufinale, 22. kolovoza (Nyon): Midtjylland/Ajax - Dinamo/Benfica Salzburg/Lyon - Inter/Rennes - Juventus/Real Madrid

Finale, 25. kolovoza (Nyon)

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo