DINAMO KIJEV - DINAMO ZG 3:4: / Mladi dinamovci nakon drame u osmini finala elitnog natjecanja; Bravo dečki, ponosimo se vama

Image
Foto: GNK Dinamo: Screenshot

Mladi Dinamovi nogometaši izborili su osminu finala Lige prvaka mladih

12.2.2020.
18:01
GNK Dinamo: Screenshot
VOYO logo

Doigravanje za osminu finala Lige prvaka za mlade nogometaše; Kijev

DINAMO KIJEV - DINAMO ZAGREB 3:4

Dinamo Kijev: Neščeret - Skorko, Bilovar, Zabarnji, Vivčarenko - Vološin, Biloševski, Bodnia - Citaišvili, Šuljanski, Isaienko

Dinamo Zagreb: Josipović - Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Jurišić - Kocar, Franjić, Julardžija - Janković, Karrica, Šipoš

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Mladi Dinamovi nogometaši u srijedu su poslijepodne u Kijevu, u jednoj od najvažnijih utakmica njihove mlade dosadašnje karijere, nakon izvođenja penala izborili plasman u osminu finala Lige prvaka za mlade. Tako će i treću godinu zaredom mladi nogometaši Dinama iz Zagreba vidjet osminu finala elitnog natjecanja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karrica zabio za pobjedu nakon što je Josipović dva puta obranio

Bila je to čvrsta, tvrda i ne baš lijepa utakmica protiv Kijevljana koji su bili favoriti u ovom dvoboju, a pobjednika su na kraju odlučili penali. Karrica je zabio za pobjedu, nakon što je Josipović dva puta obranio i Niko Janković jednom promašio čitav gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine je na golu Dinama briljirao Dinko Horkaš koji je bio specijalist za penale, a ove godine je dobio dostojnog nasljednika u Renatu Josipoviću koji se pokazao kao golmanski materijal za budućnost.

Dinamo dominirao većim dijelom susreta, ali nije zabio u 92. minute

Iako mladi dinamovci nisu nešto posebno briljirali, njihova dominacija od druge polovice prvog dijela pa do isteka 92. minute ipak je na kraju okrunjena pobjedom. Mogao je mladi Dinamo u posljednjoj sekundi zabiti zlatni gol, pogodak vrijedan nokaut faze Lige prvaka, ali Julardžija je bio neprecizan u svojoj velikoj prilici. Na svu sreću, neće na kraju previše žaliti, plasman je ostvaren i može slaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb osmine finala je 14. veljače, a Dinamo će igrati protiv jednog od sedam pobjednika skupina prvog kruga

Za kijevski sastav golove s bijele točke zabili su Isajenko, Citaišvili i Zabarni.

U play-offu je na rasporedu samo jedna utakmica, bez uzvrata, a pobjednik je izborio plasman u osminu finala. Ždrijeb osmine finala je 14. veljače, a Dinamo će igrati protiv jednog od sedam pobjednika skupina prvog kruga (Real Madrid, Bayern Munchen, Juventus, Liverpool, Inter, Benfica, Ajax).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo u Kijev stigao uz jako puno problema

U Dinamovoj skupini slavila je Atalanta koja je time izborila izravan plasman u osminu finala, no zagrebački sastav ne može igrati protiv momčadi iz Bergama jer su već igrali u skupini. Iza drugoplasiranog Dinama smjestili su se Manchester City i Šahtar.

Kijevski sastav je igrao u "Domestic Champions Path" dijelu ždrijeba i na putu do play-offa izbacio je Škendiju i PAOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u Kijev stigao uz jako puno problema. Zbog vremenskih neprilika umjesto u ponedjeljak, momčad je na put krenula u utorak, a u Kijev nisu niti krenuli ozlijeđeni Antonijo Marin i kartonirani Tomislav Krizmanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šulijanski imao sjajnu priliku, ali je Gvardiol u posljednji trenutak uklizao

U prvom poluvremenu gledali smo čvrstu i tvrdu utakmicu bez previše prilika.

U nastavku su prvi zaprijetili Kijevljani, u 60. minuti Šulijanski je imao sjajnu priliku, ali je Joško Gvardiol u posljednji trenutak uklizao i spasio možda i gol. Zagrepčani su uzvratili dvije minute kasnije, ali je Franjićev udarac otišao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjim trenucima susreta Julardžija je imao možda i najbolju priliku na utakmicu. Pobjegao je domaćoj obrani i krenuo sam prema golmanu, ali je vratar Kijevljana na vrijeme izašao i obranio njegov udarac.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOOOOL: 4:3 za Dinamo iz Zagreba.... Karrica vodi hrvatski Dinamo u osminu finala Lige prvaka...

Osmi penal:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tooooooo, Ajmoooo.... Josipović je obranioooooo....

Sedmi penal:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabarni je zabio za 3:2 Kijevljana. Za Zagrepčane će pucati jedan od najboljih igrača Gvardiol.

Šesti izveden penal:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leon Šipoš bio je siguran s bijele točke za Dinamo iz Zagreba, zabio je za 2:2. Kakva drama...

Peti penal:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabija Dinamo iz Kijeva za 2:1.

Četvrti penal:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje 1:1. Šteta, Niko Janković promašio je cijeli gol. Nema veze majstore, glavu gore.

Treći penal, onaj Dinama iz Kijeva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1:1 - Isaienko je bio siguran, Janković uzima loptu u ruke za zagrebačke plave. Ajmo Janko majstore...

Drugi izveden penal, onaj Dinamov iz Zagreba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je 1:0 za zagrebački Dinamo je Julardžija zabio.

Prvi penal:

Tako jeeeeee. Ajmoooo... Obranio je Renato Josipović penal Kijevljanima! Na redu je Dinamo za 1:0.


90+2' - Kraj u Kijevu! Julardžija je imao veliku priliku u posljednjoj sekundi, ali bio je neprecizan. Penali će odlučiti putnika u osminu finala Lige prvaka.

82' - Greška za greškom sad. Igrači se muče s dodavanjima i s ubačajima na obje strane, iako su Plavi bolji. Penali su sve bliže, do kraja utakmice je još deset minuta, drama je uskoro na svom vrhuncu.

70' - Igor Jovićević nije još napravio promjenu, a trener Kijeva je dvije. Dinamo je bliže golu i to veseli.

66' - Šutalo je u padu uputio udarac preko gola, nakon što je do njega došla lopta iz kornera.

63' - Prvo prilika za Franjića koji je zaustavljen pri ulasku u šesnaesterac domaćih, a onda i skok novog igrača Nadolskog... Uzbudljivo je sad na terenu. Igra se do kraja, kako bi se ono kazalo.

63' - Dinamovci dominiraju, Kijevljani su pali energetski i to je naša šansa.

60' - Što je sada hrvatski prvak propustio, ne, to nije istina... Ovo bi nas se moglo odbiti od glavu jer, tko ne zabije, taj - dobije! Naime, Julardžija je pobjegao na lijevu stranu, uputio se prema sredini i dugo se namještao na šut i sve pokvario. Malo je zakomplicirao i dodao loptu Franjiću koji je pucao iz puno teže situacije u tom trenutku, ali otišlo je to preko gola.

59' - Gvardiol je sad sjajno reagirao, bacio se ispred Šuljanskog i zaustavio opasan napad Kijevljana.

57' - Ukrajinci povlače prvi potez. Izlazi Bodnia, ulazi Nadolski za momčad Dinama iz Kijeva.

57' - Ista priča kao i u prvom dijelu, samo u obrnutim ulogama. Dinamo sad dominira, ima posjed, ali nisu opasni u završnici. Nekako sve, što naprave dobro, bace u vodu tako što uvijek previše zakompliciraju stvar. Vidi se koliko nedostaje Antonio Marin, on bi podignuo opasnost i konkretnost prema naprijed.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Kijevu.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Nije to bilo neko posebno lijepo prvo poluvrijeme svaka momčad je imala po jednu priliku, a opasnija je bila ona kontra koju su imali Kijevljani, ali Josipović je to obranio. No, posljednjih 15 minuta u prvom dijelu smo vidjeli bolju igru plavih. Nadamo se boljim vijestima iz Kijeva u nastavku susreta.

41' - Što je sad obranio Josipović. Dinamo Kijev strpljivo je dočekao svoju priliku nakon dominacije plavih. Skorko je pokupio jednu loptu i s njom došao do centra, osvojivši prostor, a onda onda uposlio Vološina koji se sjurio prema Dinamovom folu, došao do Josipovića i opalio prema golu, ali golman Dinama mu to sjajno skida.

36' - Konačno smo vidjeli i prvi udarac Dinama. Čekali smo ga čak 36 minuta, a uputio ga je Karrica. Primio je loptu na rubu šesnaesterca, povukao napad i opalio prema golu, ali to je lagano obranio golman Kijevljana. Mogao je i bolje možda reagirati.

26' - Dinamovci su napokon izašli na protivničku polovicu. Sad naši mladi nogometaši imaju inicijativu. Golmani su potpuno bez posla, a sav teret je pao na leđa igračima na sredini terena koji vode rovovsku bitku.

20' - Joooj joj, kakva umalo kobna pogreška golmana Zagrepčana Josipovića. Dodao je loptu nogometašu Kijeva, a njega je odmah, pametno, faulirao kapetan Franjić. Dinamo iz Kijeva na kraju, na sreću Dinama, ništa nije napravio iz slobodnog udarca.

16' - Još uvijek ništa od nekog konkretnog nogometa. Kijevljani dominiraju, ali to im je jalovo. Bez pravih prilika.

10' - Dobra stvar u ovih prvih 10 minuta susreta je to što Dinamo iz Kijeva nema baš ideja u napadu, dok naši mladi nogometaši izgledaju dobro u obrani. No, loše je to što niti jednom nismo još zaprijetili prema naprijed, niti smo kreirali ikakvu prigodu.

5' - Znali smo da našim mladim nogometašima neće biti lako protiv Dinama iz Kijeva. Domaćin je krenuo puno žustrije i agresivnije, pokušaju odmah na početku zabiti gol. Dinamo se za sad brani, ali to je tek početak. Treba biti strpljiv i čekati svoju priliku. One će zasigurno doći.

1' - Glavni sudac Muntean iz Rumunjske dao je znak za početak utakmice, a prvi su s centra krenuli igrači Dinama iz Kijeva. Sretno plava mladosti...

14:00 - "Prošle su sezone, primjerice, u ovoj fazi natjecanja pobijedili Juventus 3:0 što im je bio šlag na torti. Samo trojica igrača iz tog sastava više nisu u kadru, ali svi ostali su i dalje tu. Igraju dobar, okomit, brz nogomet s jako dobrom tranzicijom i brzim krilima. Tu su i Shulyanskiy i Tsitaishvili, dobra su generacija, igraju pred svojom publikom... Koliko čujemo, na njihovu će se legendarnom stadionu Valeriy Lobanovskiy skupiti oko 10.000 gledatelja. Teško je igrati na njihovu terenu, ali nastojat ćemo da kroz naš karakter, zajedništvo i plan igre „pretvorimo stadion Lobanovskiy u naš Hitrec-Kacian“, rekao je trener IgorJovičević uoči utakmice.

Gdje gledati

Prošle su sezone njegovi igrači stigli do četvrtfinala gdje ih je Chelsea pobijedio na jedanaesterce.

"Plan je da budemo konkurentni u toj utakmici, da se držimo naše ideje igre, da trkački budemo raspoloženi. Kijevsku momčad ponajprije krasi baš ta trkačka sposobnost, daju veliku važnost kondicijskoj pripremi. Njihovu je trazicijsku igru jako teško braniti pa moramo biti oprezni, pogotovo mi koji gajimo pas igru i posjed. Morat ćemo biti jako koncetrirani u sprječavanju njihove tranzicije", dodao je.

Susret Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb od 16 sati možete gledati na programu Arena Sport 2.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo