Mito u suradnji s USKOK-om podvalio Maleš!?

Slučajno ili ne, četiri dana nakon promjene vlasti u državi, pokrenuta je najveća akcija protiv korupcije u nogometu otkad je moderne Hrvatske. I to skoro pa filmska akcija!

9.12.2011.
22:28
VOYO logo

Dvojac koji glasi za šefove sudačke nogometne organizacije u Hrvatskoj, Željko Širić i Stjepan Djedović, privedeni su tijekom večeri pod pratnjom policije u zgradu Uskoka u Zagrebu.

Širić je bivši nogometni sudac, a danas veliki gazda u Osijeku i potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a Djedović obnaša funkciju predsjednika Sudačke komisije. Dvojac je uhićen u četvrtak navečer pod dosad ne sasvim razjašnjenim okolnostima. Premda se iz USKOK-a još nisu oglasili o slučaju, neslužbene informacije govore da je USKOK-ov istražitelj Širiću i Djedoviću ponudio mito od 100.000 eura kako bi osigurali 'pošteno suđenje' na zasad nepoznatom broju utakmica hrvatskog prvenstva. Uhićeni su ubrzo nakon što su preuzeli prvu ratu od 30.000 obilježenih eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, novi detalji koji su izašli u javnost su zapanjujući. Službene potvrde nema, ali prema svim spoznajama, ključni čovjek u uhićenju bio je Hajdukov predsjednik, 32-godišnji Hrvoje Maleš, piše Večernji list.

Predsjednik Hajduka je, navodno, podvalio označene novčanice Širiću i Djedoviću, a sve pod izlikom da za svoj klub traži pošteno suđenje. Poznato je da se početkom ove sezone, kao i prijašnjih godina, zbio klasičan scenarij. Hajduk je u početnih nekoliko kola grubo oštećen, Dinamo je pobjegao na pristojnu bodovnu zalihu. Maleš je, u dogovoru s USKOK-om navodno ušao u pregovore, a cijela akcija potrajala je skoro dva mjeseca, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube-nocookie.com/v/zUBzl3NNNpM?version=3&hl=en_US

Naravno, Hajduk je dobio pristojno suđenje, više nije bilo grešaka, a sada je na vidjelo izašao cijeli slučaj. Navodno postoje video i audiozapisi podvaljivanja označenih eura. Hajdukov predsjednik, kako kaže 'izvor Večernjeg u USKOK-u', jedino što je tražio bila je zaštita njegove obitelji. Očekivano, Maleš nije želio ništa komentirati, vjerojatno mu ni institucije to ne dopuštaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je iznad svih, Hajduk živi vječno, veliki Hajduk je moja misija i Hajduk nitko neće ucjenjivati", izjavio je Maleš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo