LUZERI NA NAJJAČE / Mislite da je odlazak Messija najgore što se dogodilo Barceloni? Pogledajte kakvu su katastrofu zaista doživjeli u transfer-roku

Image
Foto: Profimedia

Barcelona je prijelazni rok startala relativno simpatično

1.9.2021.
14:53
Profimedia
VOYO logo

Katalonci su zamalo proglasili dan žalosti kada je obznanjeno da će Lionel Messi nakon 20 godina napustiti Camp Nou, ali vjerojatno nisu niti sanjali da će to biti tek jedna u nizu katastrofa koje su ih zadesile ovoga ljeta.

Paralelno s odlaskom Messija u javnost su dospjele informacija da je Barcelona u tolikim dugovima da možda neće moći plaćati svoje igrače, niti registrirati neke svoje zvijezde, odnosno da će još igrača morati otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je prijelazni rok startala relativno simpatično. Doveli su bez odštete Memphisa Depaya, Erica Garciju i Sergija Aguera, što je ulilo malo nade da će ipak nešto biti od kluba nakon Messija i da će biti konkurentni u ligi i Ligi prvaka.

Međutim, to je bilo to od pozitivnih vijesti za pristalice Barcelone ovoga ljeta jer ono što se kasnije izdogađalo, posebice u posljednjem danu prijelaznog roka, može se nazvati čistom katastrofom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Pustili Griezmanna

Najveća vijest posljednjeg dana transfer-roka bio je povratak Antoinea Griezmanna u Atletico Madrid. Mnogim navijačima to i nije tako loša vijest, s obzirom na to da je Francuz okarakteriziran kao promašaj na Camp Nou. Međutim, činjenica je ovakva. Barcelona je dala Griezmanna na dvogodišnju posudbu s pravom otkupa od 40 milijuna eura i opcijom produljenja na još jednu. Dakle, riješili su se njegove plaće, ali su najvećim rivalima dali igrača koji je tamo igrao najbolji nogomet u životu i zamalo se dokopao Zlatne lopte u svojoj posljednjoj sezoni za Atletico.

Ujedno, Barceloni je to već drugi put u dvije sezone da Atleticu daje napadača svjetske klase. Lani su im prepustili Luisa Suareza bez odštete, uz obrazloženje da je već u godinama i da mu forma pada, a Urugvajac je na kraju donio naslov prvaka Španjolske Atleticu. Samim time dovođenje Aguera nema baš nikakvog smisla jer su on i Suarez otprilike isto stari i Argentinac je skloniji povredama i u znatno lošijoj formi od Urugvajca. Dakle, dovođenje Aguera je ipak osrednje dobar i ne baš opravdan transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se vratimo još malo na Griezmanna. On je prvenstveno imao problema u Barceloni zbog Lionela Messija koji igra na njegovoj poziciji pa su ga treneri konstantno vozali po terenu i izmišljali mu nove uloge, a to mu nikako nije odgovaralo i zapravo je još dobro i odigrao svoju ulogu i u 105 utakmica dao je 35 golova i još 17 namjestio.

Image
Image

Apsurdan transfer ili dva

Posao s Griezmannom još je tragičniji ako se u obzir uzme da je čovjek plaćen 120 milijuna eura i da je sada prepušten za takoreći "kikiriki", ali još je veća tragedija ta što Barcelona nije uspjela dogovoriti senzacionalnu razmjenu s Atleticom. Naime, posljednjeg dana prijelaznog roka pokušali su organizirati zamjenu Griezmanna za Joaa Felixa, što bi uistinu bio dobar posao, ali kao što sada vidite, taj je posao neslavno završio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ajmo dalje. Posljednjeg dana prijelaznog roka Barcelona je napravila jedan poprilično apsurdan potez. Naime, prodali su igrača koji je u klub stigao početkom ljeta i to za 25 milijuna eura. Riječ je o desnom beku, dakle deficitarnoj poziciji u Barceloni, Emersonu Royalu. On je bio Barcelonin igrač od 2019. godine, ali je u međuvremenu potpisao za Betis i sada ga je Barcelona otkupila za 14 milijuna eura da bi ga na kraju prodala u finišu transfer-roka Tottenhamu za 25 milijuna eura. Malo suludo, zar ne?

Isto tako, dan, dva uoči kraja prijelaznog roka Barcelona je za 16 milijuna eura plus bonusi prodala jednog od najboljih mladih igrača, Ilaixa Moribu u Leipzig. Saga s mladim Moribom trajala je cijelo ljeto jer on nije htio potpisati novi ugovor pa je na kraju bilo "daj što daš". I dao im je Leipzig, ali ostaje dojam premalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Opustošili obranu

Prodali su, također i perspekrivnog stopera, dakle opet igrača s deficitarne pozicije, Jean-Claira Todiba, za 8.5 milijuna u Nicu, prodali su i Juinora Firpa u Leeds za 15 milijuna eura i spali na samo jednog lijevog beka, veterana Jordija Albu. Ima smisla, zar ne? Aha da, imaju i samo jednog desnog beka, nakon što su prodali Royala ostao im je samo Sergino Dest.

I sada šlag na tortu. Posljednje pojačanje koje je Barcelona dovela, a koje bi trebalo nadomjestiti Messija i Griezmanna jest 31-godišnji napadač koji je prošle sezone zabio devet golova za Sevillu, Nizozemac Luuk De Jong. Taj su transfer dogovarali sve do 1. rujna u pola 4 ujutro i jedva su ga uspjeli registrirati zbog navodnog pada sustava. Nadamo se da će im se trud oko De Jonga isplatiti, velika su očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Najveći luzeri

Vrijedi još za kraj spomenuti kako se Barcelona ovoga ljeta nije uspjela riješiti niti jednog od svojih "igrača-utega" koji imaju goleme plaće, a zapravo ne pridonose ili malo pridonose klubu. Govorimo tu o Miralemu Pjaniću, Philippeu Coutinhu, Ousmaneu Dembeleu, Samuelu Umtitiju, Moussi Wagueu i sličnima. Dakako, možda netko od njih, daj bože, zasja u novoj sezoni, ali pitanje je jesu li uopće u planovima Ronalda Koemana.

Pitanje je na koncu i kakvi su uopće planovi Koemana, koji je osiromašio obranu i napad i rasprodao bekove i obranu, a dobar dio prošle sezone igrao je s trojicom u obrani, a sve i da nastavi s ovih 4-3-3 koje forsira ove sezone pitanje je tko će mu igrati na bočnim pozicijama ako se netko od ovih ozlijedi. Jasno, nije Koeman u potpunosti kriv, jer klub je u teškom financijskom stanju i primoran je prodati sve što može prodati, ali upravo su zbog toga ispali uvjerljivo najveći luzeri ljetnog prijelaznog roka i pitanje je kako će se sve do kraja sezone završiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo