'MISLIO SAM DA JE PROSINEČKI SMEĆE': / Bivši suigrač legendarnog Hrvata dao poprilično kontroverzan intervju

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Prisjetio se i neslavnog poroka Roberta Prosinečkog, pušenja cigareta u poluvremenu

9.12.2019.
20:44
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Engleski nogometaš Gary O'Neil, koji je ovoga ljeta otpušen iz Boltona i od tada nema klub, taman je započinjao svoju karijeru kada je Robert Prosinečki bio pri kraju svog nogometnog puta. O'Neil je imao 18 godina kada je Prosinečki u ljeto 2001. godine stigao na Portsmouthov Fratton Park, međutim o njemu nije imao visoko mišljenje.

Isprva je O'Neil mislio kako je legendarni Hrvat propao jer mu je bilo sumnjivo što bivši igrač Barcelone i Real Madrida odjednom igra u Portsmouthu. "Bilo je to preludo kada smo čuli da dolazi u klub, ali istina je da sam na prvu pomislio da je smeće. Pa taj ne može trčati. Kako će on uopće igrati za nas, upitao sam se... A onda je Prosinečki izašao na travnjak i uzeo loptu. Kada sam vidio što čini s njom, samo sam uzviknuo ime Božje i shvatio da ispred mene stoji genij. Što je on s tom loptom izvodio, ma nitko mu je nije mogao oduzeti", rekao je O'Neil u razgovoru za talkSPORT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

20.05.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinecki odrzao je konferenciju za medije na kojoj je objavio popis igraca za predstojece kvalifikacijske utakmice s Finskom i Italijom. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Najbolji s kojim je igrao

Prisjetio se što im je radio na treningu. "Vukao bi loptu ispod noge, a zatim bi čitava momčad počela skakutati misleći da će pucati. Redom bi nas sve nasamario i samo bi tako nastavio vući tu loptu", otkriva O'Neil.

Ubrzo je shvatio kako je Prosinečki jedan od najboljih igrača s kojima je igrao, vjerojatno i najbolji. "Prosinečki je vjerojatno bio najbolji igrač uz kojega sam nastupao, pa i unatoč tome što više nije bio niti približno dobar kao u vremena dok je bio na vrhuncu karijere. I bilo je nezaboravno, briljantno. Tako mlad sam dobio priliku tako puno od njega naučiti", kazao je bivši veznjak Boltona, Bristola, West Hama, Norwicha i još mnogih engleskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

ZENICA, Sept. 6, 2019 Robert Prosinecki, coach of Bosnia and Herzegovina (BiH), reacts during the UEFA EURO 2020 qualifier group J match between BiH and Liechtenstein in Zenica, Bosnia and Herzegovina on Sept. 5, 2019., Image: 469363743, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Zhang Xiuzhi / Zuma Press / Profimedia

Cigarete i ubojit pogled

Prisjetio se i neslavnog poroka Roberta Prosinečkog, pušenja cigareta u poluvremenu. "Bio je baš krasan čovjek, znao je engleski jezik, ali nije baš bio ljubazan prema nama jer je mislio da smo užasni. Pazite. Taj čovjek nije mogao trčati. Doslovno nije mogao trčati. Vukao se tako da sam ponekad imao osjećaj kao da s ocem igram nogomet. A onda je protiv Barnsleyja zabio hat-trick, pa po završetku utakmice bacio kopačke i sve nas pogledao s gađenjem. Zabio je hat-trick, a mi nismo bili u stanju pobijediti. Baš bi nas znao 'ubiti' pogledom i zatim bi otišao zapaliti cigaretu", veli O'Neil.

Na koncu je sumirao svoj dojam o legendarnom Žutom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vukao se, trenirao je tempom kojim se njemu treniralo, popušio bi nekoliko cigareta samo na poluvremenu, ali baš sve što je činio s loptom je oduzimalo dah. Genij! Legenda", zaključuje engleski nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo