EKSKLUZIVNO / Mišković za RTL otkrio kada će projekt nove Kantride biti gotov: 'Stadion se poklanja Gradu i građanima'

Rijeka će dobiti novi stadion na Kantridi, a s RTL-ovom reporterkom Majom Brkljačom ekskluzivno je razgovarao prvi čovjek Rijeke Damir Mišković

5.12.2023.
20:19
VOYO logo

Rijeka će dobiti novi stadion i to na Kantridi. Projekt je težak više od sto milijuna eura, a na stadionu za najmanje 12 tisuća navijača, a maksimalno 18 tisuća moći će se igrati i utakmice Lige prvaka i reprezentacije. Izgradit će se i hotel i tri nebodera, a građani će dobiti nove javne površine i sadržaje. S RTL-ovom reporterkom Majom Brkljačom ekskluzivno je razgovarao prvi čovjek Rijeke Damir Mišković.

Image
KREĆE IZGRADNJA /

Ovako će izgledati nova Kantrida, uz stadion bit će tu hotel i tri nebodera

Image
KREĆE IZGRADNJA /

Ovako će izgledati nova Kantrida, uz stadion bit će tu hotel i tri nebodera

"Volja postoji, pismo namjere postoji, kao što je gradonačelnik rekao. Danas smo prezentirali vijećnicima Grada Rijeke, bili su i župan te potpredsjednik Vlade", započeo je Mišković pa otkrio koliko bi izgradnja mogla trajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam građevinar, ali između tri do četiri godine, otkad se počne graditi kada bi trebalo biti kompletirano sve, ne samo stadion, nego cijeli kompleks. Na Vijeću ovaj tjedan treba se izglasati želimo li taj projekt ili ne. Ja sam uvjeren da će se izglasati pa onda treba mijenjati GUP, a vjerojatno treba gradu i svim službama između devet mjeseci i godinu dana", rekao je Mišković.

Otkrio je i što će novi stadion donijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stadion broj će donijeti puno toga, promjenit će se i vizura Rijeke, promjena življenja u ovom dijelu Kantride. Svi mi volimo biti pod stijenama i turizam i stambeno naselje", rekao je.

Kaže, jedan dio stijena ostat će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znamo da su stijene jako opasne. VPadaju svaki dan, ali jedan dio će se sanirati, jedan dio će ostati vizualno isti kao što je sada, a to će vjerojatno biti u sjevernom dijelu stadiona", rekao je.

Projekt je težak najmanje 100 milijuna eura. "Ideja je da investitor napravi stadion uz popratne sadržaje. Svaki investitor koji radi, želi nešto i zaraditi. Svi znamo da je stadion neprofitabilan. I na kraju izgradnje stadion se poklanja Gradu Rijeci i građanima Rijeke", iznio je planove za budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju kaže da očekuje velike rezultate te se nada da će se dobiti dokumentacija kako bi projekt išao dalje i kako bi se priča oko njega završila jer predugo traje.

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počelo je 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo