MISIJA ISPUNJENA! / Navijači preuzeli poslovanje Hajduka; 'Sad je to naš klub za sva vrimena'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Ovom akvizicijom udio Našeg Hajduka premašit će 25%+1 koliko je kontrolni paket'

6.5.2021.
14:54
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Kao što su i htjeli i što im je bila i misija, udruga "Naš Hajduk" kupila je dodatnih 1.86% dionica Hajduka i tako udio udruge u vlasništvu Hajduka sad iznosi 26.39%. Tako si je osigurala kontrolni paket koji iznosi 25%+1.

'Ovom akvizicijom udio Našeg Hajduka premašit će 25%+1 koliko je kontrolni paket, točnije sada iznosi 26,39%'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je završio dvanaesti krug javne dražbe na kojoj se prodaje imovina tvrtke Konstruktor-inženjering d.d. u stečaju, uključujući i 1,86% dionica HNK Hajduk Split. Naš Hajduk, drugi najveći dioničar HNK Hajduk Split s 24,53% dionica, predao je pisanu ponudu u iznosu od 455.026,39 kuna i kupio 10 000 dionica, tj. 1,86% koliko je i bilo na dražbi. Ovom akvizicijom udio Našeg Hajduka premašit će 25%+1 koliko je kontrolni paket, točnije sada iznosi 26,39%. Svi koji žele sudjelovati u projektu Za sva vrimena i tako dati svoj doprinos navijačkom Hajduku, mogu to učiniti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena. #UzHajduk #ZaSvaVrimena", stoji u objavi na Facebooku.

Sad mogu samostalno uzeti praktički sve važne odluke o tvrtki i njezinim aktivnostima

Inače, vlasnici takvog paketa mogu samostalno uzeti praktički sve važne odluke o tvrtki i njezinim aktivnostima, to jest, u stvari, jedino tijelo vlasti. Udruga Naš Hajduk tijekom četvrtka poslala je i službeno priopćenje na mail adrese redakcija. Inače, radi se o dionicama koje su bile imovina tvrtke Konstruktor-inženjering d.d. u stečaju te su prodane na javnoj dražbi. Uz spomenuto, navijači Hajduka su na svom Facebook profilu "Našeg Hajduka" objavili i naslovnicu Business.hr-a na kojoj je pokojna ikona Torcide Žan Ojdanić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Torcida želi kontrolni paket. Navijački splitskog Hajduka okupljeni oko projekta 'Dite puka' žele ući u vlasništvo kluba; spremni su uložiti novac, ali traže garanciju da sa 25 posto dionica mogu suupravljati klubom", piše na naslovnici spomenutog poslovnog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su osigurali kontrolni paket, pravna obveza udruge "Naš Hajduk" je da svim dioničarima kluba ponudi otkup dionica po istoj cijeni po kojoj su stekli dionice Konstruktora i time postali jedino tijelo vlasti u klubu.

"Za nas je ovo logičan korak na putu koji je započeo prije više od desetljeća, a otkup dionica jedan je od naših važnih zadataka", rekao je ToniBaletić, predsjednik udruge Naš Hajduk, koja je u sklopu projekta otkupa dionica prikupila više od 15 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sredstva za otkup dionica isključivo se i namjenski skupljaju za tu svrhu kroz donatorski projekt 'Za sva vrimena'

"Kao što uvijek naglašavamo, sredstva za otkup dionica isključivo se i namjenski skupljaju za tu svrhu kroz donatorski projekt 'Za sva vrimena', u kojemu sudjeluju tisuće navijača. Bez njih ništa ne bi bilo moguće. Ovim putem zahvaljujemo svima koji sudjeluju, bez obzira na iznos donacija, i vjerujemo da će nastaviti podržavati ovaj projekt i pozivamo one koji još nisu da se priključe", zaključio je Baletić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo