Ministar zadao snažan udarac Vlatku Markoviću!

22.2.2012.
19:47
VOYO logo

Nakon sastanka koji je trajao otprilike jedno poluvrijeme i bliskog susreta s Vlatko Markovićem, ministar Jovanović je rekao:

"Sastali smo se na zahtjev HNS-a i pretresli smo stanje u nogometnoj organizaciji. Naš je stav jasan: vodstvo HNS-a izravno je odgovorno za brojne probleme u nogometu, prije svega u Prvoj HNL i očekivali smo da iznesu plan saniranja situacije. Ali, ništa od toga nismo čuli pa smo im Skansi i ja rekli da ovo vodstvo HNS-a nema potporu Ministarstva", rekao je Jovanović i istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka postupe prema članku 12. svog Statuta, u kojem piše da su odgovorni za nastalo stanje, te sazovu izvanrednu skupštinu i predlože akcijski plan za rješavanje problema. Ako Skupština ne prihvati taj akcijski plan, neka daju svoje mandate na raspolaganje! To su dužni napraviti, pa neka novo vodstvo HNS-a pokuša riješiti probleme".

"Uprave moraju osigurati sredstva za život, pa ako to nisu u stanju, neka budu amateri. Pozdravljam Volpijev ulazak u Rijeku, jer svježi kapital ulazi transparentno", smatra Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, je taksativno naveo ono što je čuo:

"Zamjereno nam je što nismo bili dovoljno energični u primjeni nekih propozicija, međutim nisu navedene konkretne mjere za rješavanje problema. Ministar je rekao da HNS treba odrediti prijedlog tih mjera", rekao je Srebrić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rečeno nam je kako se očekivalo da ćemo staviti mandate na raspolaganje, a što će se poslije događati, pitanje je za skupštinske zastupnike. Na to nismo izravno replicirali, primili smo to na znanje i da svatko od nas pojedinačno razmisli o tome. No, naša je zadnja Skupština prošla u sličnom tonu kakvog je želio ministar i da je prijedlog Splitsko-dalmatinske županije prošao, vodstvo HNS-a bilo bi smijenjeno".

Hoćete li sad dati mandate? "Ne mogu vam na to odgovoriti. To je pitanje pojedinačne i kolektivne odluke", rekao je Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo