MINISTAR POJASNIO BARCINE OPCIJE: / Neovisna Katalonija može značiti i preseljenje Messija, Rakitića i društva u Italiju, Englesku...

Image
29.9.2017.
18:18
VOYO logo

Unatoč protivljenju španjolskih vlasti, Katalonija će u nedjelju izaći na referendum koji će pokazati želi li tamošnje stanovništvo neovisnost. ESPN podsjeća da je predsjednik La Lige Javier Tebas već krenuo s pritiskom na Katalonce poručivši da prvoligaški klubovi te španjolske autonomne zajednice, a u pitanju su Barcelona, Espanyol i Girona, u slučaju donošenja odluke o neovisnosti, neće moći nastupati u La Ligi.

"Vidim da sve to zanima, da je velika nepoznanica što će se dogoditi s profesionalnim klubovima u tom slučaju, gdje će katalonski klubovi, a posebice Barcelona, igrati. U slučaju neovisnosti katalonski klubovi iz La Lige morat će donijeti odluku u kojoj će ligi igrati, španjolskoj ili nekoj iz zemalja koje su u blizini, poput Italije, Francuske ili Engleske", kazuje Figueras uvjeren da bi ostanak spomenutih klubova u Španjolskoj bio najbolje rješenje i u interesu sviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mišljenje Tebasa nije jedino važno, morat će se on konzultirati sa ostalim klubovima u španjolskom prvenstvu i, a to je bitno, misliti na ugovorne obveze i ekonomski interes", dodaje Figueras itekako svjestan da Barcelona puni blagajnu La Lige.

Barcelonin ostanak u španjolskom prvenstvu, u slučaju neovisnosti Katalonije, dodaje izvor, ne bi bio nikakvo kršenje prvaila, budući da u španjolskom nogometu već postoje slični primjeri poput klubova iz Andore koji se ondje natječu. Također, Monaco nastupa u francuskom prvenstvu, velške momčadi u engleskom nogometu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo