CIJENI GA / Mijatović se poklonio Modriću: 'On je primjer za mlade ljude, a ne vjerujem da će netko ponoviti ovo što je on napravio'

Image

RTL-ov reporter Boris Mišević u Splitu je razgovarao s legendarnim nogometašem Predragom Mijatovićem

24.8.2023.
20:26
VOYO logo

Međunarodna završnica Sportskih igara mladih (SIM) održava se u Splitu do 26. kolovoza, a održana su i prva natjecanja, dok organizatori najavljuju veliki spektakl u petak na Prokurativama.

Image
U SAMOM SRCU GRADA /

Sve je spremno za spektakl u Splitu: Stiže predsjednik PSG-a, ali i Figo, Boban, Mijatović, Vidić, Stanić

Image
U SAMOM SRCU GRADA /

Sve je spremno za spektakl u Splitu: Stiže predsjednik PSG-a, ali i Figo, Boban, Mijatović, Vidić, Stanić

Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, međunarodnu završicu i svečanost zatvaranja sezone već tradicionalno održava se u Splitu. Najboljolje ekipe i pojedinci u 10 sportskih disciplina natječu se za titulu Međunarodnih prvaka. Proteklih dana održana su finala turnira u tenisu na terenima Dalmacijacementa u Solinu, turnir u odbojci na pijesku u Podstrani, utrka na 60 metara i graničara, turnir u uličnoj košarci i turnir u malom nogometu na ternenima SC Kampus, a sportski duh i natjecanja proširit će se u četvrtak i petak i na splitsku Rivu te Prokurative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tribinama će, kako je najavljeno, utakmice gledati i navijati SIM ambasadori i prijatelji Igara predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predsjednim HOO-a Zlatko Mateša, bivši trener Jugoplastike Božidar Maljković, splitsko gradonačelnik Ivica Puljak, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, te nogometne legende Zvonimir Boban, Predrag Mijatović, Mario Stanić, Dario Srna, Nemanja Vidić, Aitor Caranca, Aljoša Asanović, Stipe Pletikosa i mnogi drugi.

RTL-ov reporter Boris Mišević u Splitu je razgovarao s legendarnim nogometašem Predragom Mijatovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam već godinama ambasador Sportskih igara mladih i veliko mi je zadovoljstvo doći na zatvaranje, ponekad sam bio na nekim otvaranjima, pratim, pomažem i ovo je stvarno jedna predivna manifestacija."

Neizostavna tema je hrvatska reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska reprezentacija je na posljednja dva svjetska prvenstva napravila nešto što je povijest, ne vjerujem da će se to ponoviti, daj Bože da nisam u pravu. Ono što se napravilo u Rusiji i Kataru treba biti primjer svih reprezentacijama, ne samo u regiji, već u Europi, kako i na koji način treba braniti boje svoje domovine."

"To je jedna sjajna generacija, koja se pronašla i sjajno funkcionira kao momčad, prevođeni Lukom Modrićem koji je zadnjih deset godina u Real Madridu jedan od najboljih igrača, po meni najbolji. To kada se sklopi, ukomponira, onda se očekuju rezultati koje su oni postigli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić?

"Luka koliko imam informacije ostaje u Madridu. U posljednjih 11 godina je napravio nešto što ne vjerujem da će netko ponoviti, pogotovo s ovih prostora, osvojiti pet Liga prvaka, Zlatnu loptu, sve što je napravio za reprezentaciju Hrvatske. To je jedan primjer za sve mlade ljude kako i na koji način graditi karijeru. Luka će nam još nekoliko narednih godina priređivati puno lijepih trenutaka, ja se nadam da će biti tako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo