Srbi zaprijetili Vatrenima zbog Gotovine i Markača

Izbornik Srbije Siniša Mihajlović komentirao je rečenicu Igora Štimca koja je podignula toliku prašinu posljednjih dana.

19.11.2012.
15:08
VOYO logo

"Mene to ne zanima, a ni moje igrače jer su to dečki koji nisu nikad bili u Hrvatskoj, niti znaju kakva je bila velika Jugoslavija. Njima je Hrvatska manje-više kao da igraju protiv Belgije. Ne osjećaju to na taj način kao kad sam ja igrao nogomet. A što se tiče početnog udarca ne vjerujem da će FIFA to dozvoliti, mislim da je to nemoguće", rekao je Mihajlović za Telegraf.

Ukoliko generali Gotovina i Markač budu izvodili početni udarac, tvrdi da neće izvesti momčad na travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je Hrvatima jedini način na koji nas mogu pobijediti u Zagrebu taj da ne izađemo na teren. Ako Gotovina i Markač budu izvodili početni udarac, igrači Srbije neće izaći na teren. Sigurno ne! ", kaže Mihajlović.

Mišljenje o presudi Haškog suda nije iznosio, no kaže da misli što i srpska javnost. Neobično mu je što se Štimac miješa u politiku, a smatra da se od hrvatskih reprezentativaca baš nitko ne izdvaja niti bi koga uzeo u svoju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Štimac je prokomentirao sporni poziv generalima da izvedu početni udarac protiv Srbije te još jednom izjavio da nije to tako mislio.

"Jasno je kako je moja izjava istrgnuta iz konteksta i krivo interpretirana. Prava je istina da sam nakon oslobođenja naših generala primio jako puno poruka navijača koji su ih poželjeli vidjeti na prvoj sljedećoj utakmici, a bilo je i prijedloga da izvedu početni udarac", kazao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah se počelo pisati da je riječ o kvalifikacijskoj utakmici sa Srbijom premda je valjda svima poznato da je naša prva utakmica prijateljska u veljači. Čini se kako su i ovaj put neki iskoristili priliku da falsificiraju moje riječi i nepotrebno dižu tenzije", kazao je Štimac.

Osvrnuo se i na packe koje mu je najavio Davor Šuker, predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On i ja izvrsno se slažemo i nadopunjujemo. On ne priča gotovo ništa, a ja pričam previše", rekao je Štico.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo