Amerikanci poslali novu poruku cijelom Splitu

Nemam dvojbi da vrijeme radi protiv Hajduka i njegove vrijednosti.

8.10.2013.
15:10
VOYO logo

Amerikanci su ponovno stigli u Split i dva dana uoči Gradskog vijeća, na kojoj će se odlučiti prodaje li se Hajduk ili ne, dostavili ponudu Gradu navodno tešku više od 200 milijuna kuna za kupnju 51 posto dionica Hajduka. Njihov zastupnik, odvjetnik Michael Glover obratio se novinarima.

"Predali smo našu ponudu Gradskom vijeću. Ne želim govoriti o brojkama, jer bi to bilo neprikladno prema Gradskom vijeću. Ponuda je povjerljiva stvar između Gradskog vijeća i nas, želim poštivati taj proces. Ponuda je drugačija od prvotne, razlika je u tome što smo slušali gradonačelnikove primjedbe, što smo uvidjeli kratkoročne i dugoročne potrebe Hajduka", rekao je Glover koji je otkrio da je upoznat sa stanjem na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutačna situacija u klubu je takva da treba brzu reakciju, pratim hrvatske medije, najbolje što mogu, svako malo vidim tekstove o napretku. Napravljeni je mali napredak u vraćanju dugova, ali Hajduk i dalje stvara gubitak. Pogledajte metode vraćanja dugova, ako prodajete igrače rano ili reprogramirate svoje obveze da produžite teret to je samo otežavanje situacije. Kod potpisujete ugovore s igračima, koji imaju udio u transferu u zamjenu za ono što biste im trebali platiti ostvarili ste kratkoročni cilj, ali ste naškodili dugoročnom projektu. Također, postoji situacija sa stadionom koji je u lošoj situaciji, kao bolest koja napreduje, situacija je sve gora i gora. Bilo koji plan za rješavanje duga, bez značajnih investicija u klub i stadion, stvara samo fikciju, pogrešnu prezentaciju trenutačnog stanja u klubu", napomenuo je Glover i nastavio:

"Najjednostavniji odgovor je da nas ne zanima javni natječaj, dolazim iz zemlje u kojoj postoji komercijalno natjecanje. Samo zato što predajemo ponudu ne smatramo da nas to stavlja u povoljan položaj. Ako netko drugi može dati ponudu bolju od naše, onda oni zaslužuju da preuzmu kontrolni paket dionica. Siguran sam da Hajduk ne može opstati bez značajnih investicija, a Grad nije u situaciji da ih napravi. To vam je istina bez obzira jesmo li mi ulagači ili netko drugi. Predali smo ponudu, jer mislimo da je prava prilika, jer mislimo da možemo Hajduk odvesti na drugi nivo", kazao je Glover, prenosi Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam dvojbi da vrijeme radi protiv Hajduka i njegove vrijednosti. U ovom trenutku ne vidim ništa što bi to moglo promijeniti", za kraj će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo