Messi, uzalud ti Liga prvaka: Real i dalje ispred Barçe

Image
Foto: AFP, Lluis Gene

Real Madrid najbogatiji je klub svijeta prema najnovijoj Forbesovoj listi

16.7.2015.
10:48
AFP, Lluis Gene
VOYO logo

Činjenica da su prošle sezone ostali bez najvažnijih trofeja, očito kraljeve ne smeta previše, jer su već treću godinu za redom, s vrijednošću od 3,26 milijarde dolara, prvi među najbogatijim klubovima svijeta. Vrijednost im je u odnosu na prošlu godinu pala za pet posto, ali Madriđane to ne smeta, i dalje su prvi na ljestvici. Real Madrid, deseterostruki prvak Europe, lani je ostvario prihod od 746 milijuna dolara, najviše među klubovima na listi.

Barcelona popularnija na društvenim mrežama

Nadmašio je Real Barcelonu, što im je ipak najvažnije. Katalonci su tek četvrti na listi, s vrijednošću od 3,16 milijardi dolara. Lani je na nogometnom terenu bila uspješnija Barcelona koja je osvojila Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i Kup dok je Real Madrid osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo i europski Superkup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kada je riječ o društvenim mrežama, Barcelona je ipak popularnija. Katalonski klub na Twitteru i Facebooku ima 100,9 milijuna posjetitelja, najviše na svijetu, a Real Madrid ih ima 99,8 milijuna.

Na Forbesovoj listi, između španjolskih velikana ugurali su se Dallas Cowboysi (američki nogomet) i New York Yankees (bejzbol) sa po 3,2 milijarde dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Top 10 od nogometnih klubova, uz Real i Barcelonu, našao se još samo Manchester United koji je u vlasništvu obitelji Glazer i vrijedi 3,1 milijarde dolara.

NY Knicksi osmi na listi

Šesto mjesto podijelili su LA Lakersi (košarka) i New England Patriotsi (amerkički nogomet) sa po 2,6 milijarde dolara. Iako su u NBA ligi zbog svojih groznih rezultata i sporstke politike već godinama predmet sprdnje, New York Knicksi našli su se na 8. mjestu Forbesove liste najbogatijih sa 2,5 milijarde dolara. Top 10 zatvaraju bejzbolaši LA Dodgersa i momčad američkog nogometa Washington Redskins s vrijednošću od 2,4 milijarde dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Forbesovoj listu ukupno je 51 klub, s prosječnom vrijednošću od 1,75 milijarde dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo