Ma je li ovo moguće? Messi napravio novo čudo!

Lionel Messi je hat-trickom Malagi srušio legendarnog Gerda Müllera po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni.

2.5.2012.
22:39
VOYO logo

Barcelona je u sklopu zaostalog 20. kola Primere na Nou Campu slavila protiv Malage s uvjerljivih 4:1, te se barem na nekoliko sati približila Realu na četiri boda zaostatka. Pritom je Messihat-trickom prestigao velikog njemačkog centarfora Gerda Müllera po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni. Müller je u sezoni 1972/1973 postigao nevjerojatnih 67 golova u dresu Bayerna i taj je rekord stajao netaknut gotovo 40 godina. Sve do večeras, 2. svibnja, kada je Messi postao novi vlasnik rekorda po broju golova u jednoj sezoni – 68. S obzirom da su do kraja prvenstva preostala još dva kola, te finale Kupa kralja, Messi će imati priliku još dodatno podebljati svoj broj pogodaka.

Prva dva pogotka na utakmici, za 2:1 i 3:1, Argentinac je postigao s bijele točke, dok je treći, ujedno posljednji Barcelone, postigao iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Malage nije uspio iskoristiti Atletico Madrid koji je u utakmici igranoj dva sata ranije remizirao na svom travnjaku protiv Real Sociedada (1:1). Gabi je doveo domaćine u vodstvo u 54. minuti prekrasnim pogotkom s otprilike 25 metara, da bi isti igrač 20 minuta kasnije morao napustiti travnjak zbog dva žuta kartona, sakupljena u razmaku od svega četiri minute.

Real Sociedad je do kraja susreta dominirao na terenu, te je u prvoj minuti sudačke nadoknade preko Carlosa Vele, koji je u igru ušao 10 minuta ranije, postavio konačnih 1:1. Spomenimo i da je u borbi za ostanak, Zaragoza održala san živim pobjedom nad Levanteom. Jedini pogodak na utakmici postigao je Edu Oriol u 11. minuti prvog dijela. Tomislav Dujmović je cijelu utakmicu odgledao s klupe za pričuve. Zaragozi je na ruku išao i poraz Rayo Vallecana (Mallorca 1:0) koji joj sada bježi svega tri boda u borbi za ostanak, a do kraja su još dva kola. Sevilla našeg Ivana Rakitića doživjela je neugodan poraz od gradskog rivala Betisa, koji je kao gost slavio s 2:1. Benat Etxebarria je bio dvostruki strijelac za Betis, dok je Alvaro Negredo tek doveo domaćina u vodstvo nakon pet minuta prvog dijela. Rakitić je susret započeo na klupi za pričuve, ali je u igru ušao u 57. minuti umjesto Reyesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo