VIDEO: / Provokacija Messija i društva u trenu obišla cijeli svijet

8.6.2014.
12:41
VOYO logo

Povela je Argentina u 12. minuti kada je Ricky Alvarez uzeo loptu na sredini terena i sam se sjurio prema suparničkom golu, te prizemnim udarcem sa 17, 18 metara svladao Vida Beleca.

U 58. minuti su u igru ušli Lionel Messi, Sergio Agüero i Angel di Maria i upravo su njih trojica kreirali drugi pogodak. Di Maria je nabacio loptu za Agüera, ovaj ju je glavom spustio za Messija, a napadaču Barcelone nije bilo teško pogoditi iz blizine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice same utakmice u La Plati, Gauči su na teren iznijeli transparent na kojem je stajala poruka: Falklandski otoci su argentinski. Pitanje je sada kako će na to reagirati FIFA koja je iznimno osjetljiva na političke poruke na nogometnim travnjacima.

Falklandski otoci ili Malvini, kako ih nazivaju Argentinci, od 1833. su u sastavu Velike Britanije. No, budući da se nalaze pred obalom Argentine, ta ih država svojata, a zbog njih su dvije zemlje 1982. godine i zaratile. Argentina je tada zauzela Malvine, ali Velika Britanija je dobila rat i ponovno uspostavila suverenitet nad otocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.dailymotion.com/embed/video/x1yutvc

Inače, transparent sa spomenutom porukom se znao i ranije pojavljivati prije utakmica argentinske reprezentacije, ali u predvečerje Svjetskog prvenstva u Brazilu svakako privlači više pažnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo