VIDEO: / Moćni Brazil srušen fantastičnim potezom!

U prijateljskoj utakmici nogometnih reprezentacija Meksika i Brazila, koja je odigrana u američkom Arlingtonu, Giovani Dos Santos je pogotkom i izborenim jedanaestercem presudio brazilskim zvijezdama

4.6.2012.
9:09
VOYO logo

Napadač Tottenhama, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u španjolskom Racingu, Giovani Dos Santos, briljirao je u dresu meksičke reprezentacije, te potpuno u drugi plan bacio napadača Santosa Neymara koji je predvodio napad Brazilaca. Meksiko se od početka susreta postavio hrabro, a zahvaljujući Dos Santosu poveli su u 22. minuti. Omaleni napadač primio je loptu od Barrere na lijevoj strani unutar kaznenog prostora Brazila, te potom sjajnim udarcem pored braniča Danila prebacio vratara SelecaaRafaela i pogodio suprotni kut za 1:0.

Desetak minuta kasnije razigrani Dos Santos iskoristio je neopreznost brazilskih braniča koji su oklijevali s izbijanjem lopte iz svog šesnaesterca. U dvoboju s Juanom, Dos Santos je prije njega stigao do lopte, a branič "carioca" srušio je Meksikanca na šest do sedam metara od gola Brazila. Sudac je odmah pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je napadač Manchester Uniteda Javier Hernandez Chicharito. Iako je Rafael pročitao njegovu namjeru, lopta koja je po zemlji išla u desni kut bila je neuhvatljiva za brazilskog čuvara mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je izbornik domaćina Svjetskog prvenstva 2014. godine, Mano Menezes, napad pojačao uvođenjem Pata, no i tada su opasniji bili Meksikanci koji su prijetili iz kontranapada. Kako je utakmica išla prema kraju, Thiago Silva i Marcelo su svoje frustracije zbog negativnog rezultata iskazali i nekim grubim startovima, pa je sudac u ovoj prijateljskoj utakmici bio prisiljen pokazivati žute kartone. Gotovo nevidljiv u ovom susretu bio je po mnogima najveći talent svjetskog nogometa, brazilski napadač Neymar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo