BOME JE LUKAV / Mbappe nije ni potpisao novi ugovor s PSG-om, a već je razmišljao o odlasku: 'Njegova budućnost će ubrzo biti upitna'

Image
Foto: Profimedia

Mbappé je u svibnju potpisao novi ugovor s Parižanima te se pisalo kako je riječ o trogodišnjem ugovoru

13.9.2022.
8:39
Profimedia
VOYO logo

Nema čovjeka na svijetu koji nije mislio da će Kylian Mbappé svoju karijeru nastaviti u Real Madridu. Nije tajna da mu je san zaigrati za Kraljevski klub, a isto tako i ptice na granama znaju da je španjolski velikan zainteresiran za njegove usluge. Ipak, ovog je ljeta francuski reprezentativac potpisao novi ugovor s PSG-om, koji ga je praktički učinio "gazdom" kluba.

Image
TOTALNI KAOS /

U Francuskoj je odigrana utakmica koja se viđa jednom u 100 godina: Devet golova, četiri crvena kartona i prekid od 25 minuta

Image
TOTALNI KAOS /

U Francuskoj je odigrana utakmica koja se viđa jednom u 100 godina: Devet golova, četiri crvena kartona i prekid od 25 minuta

Mbappé je u svibnju potpisao novi ugovor s Parižanima te se pisalo kako je riječ o trogodišnjem ugovoru. No, koji mjesec kasnije španjolski mediji otkrivaju kako je ipak riječ o dvogodišnjem ugovoru s opcijom produljenja na još jednu godinu. L'Equipe piše kako će se ta opcija aktivirati samo ako će to 23-godišnji napadač htjeti. Ugledni francuski list piše kako će "njegov ugovor stvoriti nove probleme od 2023. godine" te ističu kako će "Mbappéova budućnost ubrzo biti upitna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor je francuskom listu rekao da posljednja godina ovisi o njemu, dok se Španjolci pak bave jednim drugim detaljem.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Lukavi lisac

Marca piše kako takav ugovor mijenja cijelu situaciju jer "to znači da bi ga Real Madrid mogao dovesti ranije nego što se mislilo". Navodno su Mbappéovi uvjeti ugovora usporavali pregovore između igrača i kluba. PSG je nudio dugogodišnji ugovor, kako bi se osigurali i svojeg najboljeg igrača zadržali na Parku Prinčeva čim dulje, dok je Mbappé htio kraći ugovor kako bi mogao otići. Nevjerojatno zvuči da je Mbappé razmišljao o odlasku i prije samog potpisa ugovora. Očito se predomislio kada je pročitao uvjete koje mu je ponudio francuski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvogodišnji ugovor s opcijom za dodatnu godinu omogućava Mbappéu da pritisne vodstvo kluba. Rekao je da želi ići do vrha s PSG-om, ali je isto tako istaknuo da želi jaču momčad kako bi to postigli. Jasno je da će se iduće ljeto ponovno puno pričati o Kylianu Mbappéu", zaključili su iz Marce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mbappé u PSG sjajno su ušli u novu sezonu. Trenutno dijele prvo mjesto Ligue 1 s Marseilleom Igora Tudora, dok su u Ligi prvaka krenuli s pobjedom nad Juventusom 2:1. Oba pogotka postigao je Mbappé, koji je tome dodao i sedam golova u šest odigranih utakmica francuskog prvenstva. Valja dodati kako je u PSG-u ovog ljeta bilo puno promjena. Došao je novi trener Christophe Galtier te sportski direktor Luis Campos. Klub je radio na pojačanjima i osvježio momčad, a glavni cilj ostaje isti kao i prethodnih godina - Liga prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo