OGROMAN PEH /

Grozna vijest za Zlatka Dalića: Kovačić se ozlijedio, nije mogao nastaviti utakmicu

Image
Foto: Profimedia

Kovačić se ozlijedio tijekom utakmice Man. Cityja protiv Ipswicha

24.8.2024.
18:04
Profimedia
VOYO logo

Mateo Kovačić ozlijedio se nakon pet minuta igre drugog poluvremena utakmice u kojoj je njegov Manchester City pobijedio Ipswich 4:1.

Image
BRAVO, MATEO! /

Kovačić se javio nakon golčine: 'Nije loš početak...'

Image
BRAVO, MATEO! /

Kovačić se javio nakon golčine: 'Nije loš početak...'

Pao je na travnjak i uhvatio se za bedro, nakon čega su mu liječnici ukazali pomoć, no nije mogao nastaviti utakmicu pa je samostalno napustio teren i umjesto njega u igru je ušao John Stones. Težina Kovačićeve ozljede još nije poznata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su iznenađujuće poveli na Etihadu golom Sammieja Szmodicsa u 7. minuti, da bi momčad Pepa Guardiole do 16. minute već postigla tri pogotka za potpun preokret. U 12. minuti je Erling Haaland realizirao kazneni udarac. U 14. minuti je Kevin De Bruyne iskoristio veliku pogrešku vratara Arijaneta Murića kojem je Savinho oteo loptu i ostavio ju za Belgijca, a ovaj je s ruba kaznenog prostora pogodio nebranjenu mrežu. U 16. minuti je Haaland došao do svog drugog gola nakon odličnog De Bruyneovog dodavanja. Konačnih 4-1 postavio je u 88. minuti Erling Haaland svojim trećim pogotkom na ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić bili su u početnoj postavi aktualnog prvaka.

Glavobolja za Dalića

Kovačićeva potencijalna ozljeda jako je loša vijest za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića jer Vatrene početkom rujna očekuju dvije utakmice u Ligi nacija, a Mateo mu je jedn od najvažnijih igrača.

Hrvatska u Ligi nacija 5. rujna gostuje u Portugalu, a tri dana kasnije igra protiv Poljske u Osijeku.

Pobjede Spursa, West Hama i Fulhama

Tottenham je s uvjerljivih 4-0 na svom stadionu svladao Everton koji je na dnu ljestvice, a u dvije utakmice je momčad Seana Dychea primila sedam pogodaka, bez da je ijedan postigla. Za Spurse je dvostruki strijelac bio Son Heung-Min (25, 77), a po jedan pogodak postigli su Yves Bissouma (14) i Cristian Romero (71).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomaš Souček (67) i Jarrod Bowen (72) donijeli su pobjedu West Hamu na gostovanju kod Crystal Palacea, a golom Morgana Gibbs-Whitea (70) Nottingham Forest je odnio sva tri boda iz Southamptona.

Fulham je do prve pobjede došao domaćom pobjedom 2-1 protiv povratnika Leicester Cityja.  Emile Smith Rowe (18) i Alex Iwobi (70) bili su strijelci za domaću momčad, a Wout Faes (38) je postigao pogodak za "Lisice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici subotnjeg programa Brighton je pred svojim navijačima svladao Manchester United sa 2-1.

Od 18.30 sati Aston Villa je domaćin Arsenalu u posljednjoj subotnjoj utakmici drugog kola Premier lige.  

Utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo