VATRENOM SE OTVORILA VELIKA PRILIKA / Kovačić može osvojiti trofej koji ima još samo jedan Hrvat: 'On je veliki vođa'

Image
Foto: Profimedia

Mateo Kovačić već je proglašen najboljim igračem polufinala Svjetskog prvenstva klubova

12.2.2022.
11:58
Profimedia
VOYO logo

Europski prvak Chelsea će se u subotu u 17.30 sati u finalu klupskog SP-a  na stadionu Mohammed bin Zayed u Abu Dhabiju igrati protiv brazilskog Palmeirasa. Za Bluese će to biti drugo finale nakon što su 2012. izgubili od brazilskog Corinthiansa. Palmeiras je prvi put u finalu.

Image
CHELSEA IDE PO SVOJE /

Chelsea slavio na krilima fantastičnog Kovačića i Lukakua: Plasirali se u finale svjetskog klupskog prvenstva

Image
CHELSEA IDE PO SVOJE /

Chelsea slavio na krilima fantastičnog Kovačića i Lukakua: Plasirali se u finale svjetskog klupskog prvenstva

Ovo je, inače velika prilika za Matea Kovačić da ponovi uspjeh Luke Modrića iz 2017. i postane drugi hrvatski nogometaš koji se okitio naslovom najboljeg igrača ovog turnira. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je bio igrač utakmice protiv Al-Hilala. Tu je utakmicu završio s 90 posto točnih dodavanja, dva ključna dodavanja i dva od dva uspješna driblinga. Odigra li na toj razini i finale smiješi mu se prestižna titula. 

Ogromno iskustvo

“Kovačić ima ogromno iskustvo, igrao je pregršt ovakvih utakmica. Važan nam je na terenu i izvan njega, a u ovoj je utakmici radio - sve. Nije prestajao trčati, nije se prestajao boriti i uvijek nalaziti najbolja moguća rješenja za momčad. Jako smo sretni što jedan takav igrač nastupa za naš klub, on je veliki vođa”, rekao je nakon polufinalne utakmice Zsolt Low, pomoćnik trenera Chelseaja, Thomasa Tuchela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo potom Modrić je izjavio kako vjeruje da bi ga u reprezentaciji mogao zamijeniti 27-godišnji Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj nasljednik u Hrvatskoj, ili igrač s najviše talenta, vjerujem da je Mateo Kovačić. On nije samo talentiran igrač nego i formiran igrač. Igrao je u velikim klubovima poput Intera i Real Madrida a sada igra jako dobro i u Chelseaju. Zbog toga možemo reći da je jedan od nasljednika, moguće lider Hrvatske koja dolazi", izjavio je Modrić.

Vraća se Tuchel

U međuvrmenu, stigla je vijest da se Tuchel pridružio se svojoj momčadi u Abu Dhabiju uoči finala Svjetskog klupskog prvenstva nakon što je imao negativan nalaz na COVID-19, objavili su "Bluesi". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuchel, koji je prošlog tjedna bio pozitivan na koronavirus, nije mogao voditi svoju momčad u pobjedi 2-1 protiv Plymouthom Argyleom u FA kupu kao i pobjedi od 1-0 u polufinalu klupskog SP-a protiv Al Hilala. 

"Naš glavni trener mogao je odletjeti u Ujedinjene Arapske Emirate, nakon što je dobio dozvolu za putovanje nakon što je slijedio protokol i dobio negativan rezultat testa", objavilo je londonski klub. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se sada pridružio svojim igračima i osoblju, stigao je u klupsku bazu u Abu Dhabiju, ubrzo nakon posljednjeg treninga momčadi prije subotnjeg finala Svjetskog klupskog prvenstva."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo